Fiskepakker i folie
Fiskepakke er en god måte å få barn til å spise mer fisk og grønnsaker på. Middagen tilbereder du enkelt på grillen eller i stekeovn.
Du skal ikke ta med fisk på fisketur, sier folk. Men det går faktisk an å gjøre nettopp det! Kokte poteter kan enten serveres ved siden av eller puttes oppi pakkene sammen med det andre. La barna selv putte i det de har lyst på, og kall det «skatt fra havet» eller noe annet spennende.
Oppskrift på fiskepakker i folie
Totaltid 20 minutter
Steketid 15 minutter
Dette trenger du til 4 porsjoner:
-
600 g fiskefilet, gjerne en blanding av f.eks torsk eller laks
-
12 cherrytomater
-
2 dl brokkolibuketter
-
1 pk knaskerøtter
-
0,5 rødløk, i strimler
-
1 sitron, i skiver
-
4 ss smør
-
1 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
2 dl rømme
-
2 ss frisk dill, hakket
-
0,5 sitron, revet skall
Slik lager du fiskepakker i folie
-
Sett ovnen på 200 °C.
-
Skjær fisken i terninger. Fordel fisk og resten av ingrediensene på fire aluminiumsark, og brett tett sammen.
-
Stek pakkene i ovn ved 200 °C i ca 15 minutter, eller legg dem rett på grillristen til fisken er ferdig.
-
Pisk sammen rømme og dill, og smak til med salt, pepper og sitron.
Visste du dette?
Det er gøy å fiske! Sitter du på en brygge ved havet, kan du få småsei, småtorsk eller kanskje en sjøørret. Sitter du på et svaberg eller i en båt på et vann, kan du for eksempel få abbor, laks eller ørret. Hva er din favoritt?