Fiskeboller i karrisaus
Barnefavoritten fiskeboller blir vi aldri lei. Dette er bare utrolig godt!
Lag gjerne en stor porsjon. Erfaring tilsier nemlig at denne middagen forsvinner fort, fort, fort – det er nesten som om kroppen ikke får nok! Denne gangen serverer vi fiskebollene sammen med en frisk og saftig gulrot- og eplesalat. Karrisausen kan du gjerne smake til med hakkede urter, revet sitronskall, appelsin, lime – eller hakket paprika, for en litt annerledes vri.
Oppskrift på fiskeboller i karri med gulrot og eplesalat
Totaltid 25 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
12 poteter
-
2 ss smør
-
2 ss hvetemel
-
2 ts karri
-
2 dl fiskebollekraft
-
3 dl melk
-
0,5 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
500 g fiskeboller
Gulrot- og eplesalat
-
3 gulrøtter
-
1 eple
-
2 ts sitronsaft
Slik lager du fiskeboller i karrisaus med gulrot- og eplesalat
-
Kok potetene til de er ferdige.
-
Smelt smøret i en kjele. Når smøret er nøttebrunt rører du inn melet og karri. Tilsett kraft og melk litt etter litt mens du rører alt til en jevn saus. Kok i et par minutter, og smak til med salt og pepper. Ha fiskebollene i sausen og varm dem i 5 minutter til de er gjennomvarme.
-
Skrell gulrøttene. Lag lange strimler med potetskrelleren eller bruk rivjernet. Skjær eplet i tynne skiver. Bland gulrot og eple i en bolle og press over litt sitronsaft.
Visste du dette?
Karri er en krydderblanding. Det består av spisskummen, koriander, gurkemeie, chilipulver og bukkehornkløver. Det er gurkemeien som gjør den gul.
Gulrøtter inneholder masse vitamin A som er viktig for synet. Vitamin A er også viktig for immunforsvaret.
Gulrøtter er lett å dyrke selv. Men de må ha løs jord, ellers klarer de ikke å strekke seg ut og bli lange. Da kan du få veldig små, korte og rare gulrøtter. Du kan dyrke gulrøtter i ei stor bøtte eller i blomsterpotte. Den bør være 10 liter eller mer.