Dampet torsk med bønner og eggesmør

    Ikke vær redd for å lage fisk til middag. Det er både kjempegodt, sunt og overraskende enkelt å få til.

    Dampet torsk med bønner og eggesmør

    Det er få ting som er bedre enn dampet torsk, og med eggesmør blir det et luksusmåltid. Her kan du fint velge selv om du vil bruke ferske eller frosne bønner. Godt blir det uansett!

    Oppskrift på dampet torsk med bønner og eggesmør

    Totaltid 30 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 700 g poteter

    • 3 egg

    • 100 g smør

    • 2 vårløk, hakkede

    • 400 g aspargesbønner

    • 2 hvitløksfedd, i skiver

    • 4 biter torskefilet á ca. 170 g

    • Salt og pepper

    • 1 dl eplejuice

    Slik lager du bønner, eggesmør og dampet torsk:

    1. Kok potetene.

    2. Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.


    Eggesmør

    1. Kok eggene i 8 minutter. Skrell eggene og hakk dem grovt. Smelt smøret i en kjele og tilsett eggehakk og vårløk.

    Dampet torsk

    1. Ha bønner og hvitløk i en ildfast form, og legg torskefileter oppå. Krydre fisken med salt og pepper og hell over eplejuice og evt. et par klatter smør. Dekk formen med folie og stek midt i ovnen i ca. 20 minutter.

    Visste du dette?

    I Norge er den nordøstarktiske torskestammen (skrei) den viktigste. Den lever mesteparten av livet i Barentshavet, men er en supersvømmer over kjempelange strekninger – både som ung torsk og når den blir gytemoden (skrei). Skreien gyter i områder fra Finnmark til Stadt, men de viktigste gytefeltene er utenfor Lofoten.

    Ordet torsk kommer av det gammelnorske ordet turskr, som er en forkortelse av ordet turrfiskr. Det betyr tørrfisk.

    Tips!

    Ha soyasaft, limesaft, ingefær, chili og koriander over torsken for en asiatisk og ekstra spennende smak.