Ceviche med laks
Dette er en skikkelig fresh rett som smaker fantastisk godt. Kombinasjonen av laks, friske grønnsaker og en syrlig dressing er friskt og fristende.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/idagran_januar_ceviche.jpg?ref=31C9EA4445)
Dette er en skikkelig fresh rett som smaker fantastisk godt. Kombinasjonen av laks, friske grønnsaker og en syrlig dressing er friskt og fristende.
2 personer
20 minutter
Glutenfri*
Vegetar
Ingredienser:
- 400 g salmalaks
- 1 rødløk
- 1 søt paprika
- 1/2 chili
- 1 bunt fersk koriander
- 1 avokado
- 1 mango
- 1 sitron
- 1 lime
- 4 ss soyasaus
- 1 ss syltet ingefær
- 1 ts sesamolje
- 2 tortillalefser
Slik gjør du:
- Skjær laksen i skiver og legg den til side.
- Rør sammen finhakket rødløk, paprika, chili og koriander i en bolle. Skjær mango og avokado i terninger og rør inn.
- Press saften av sitron og lime i en annen bolle. Rør inn soyasaus, hakket syltet ingefær og sesamolje. Legg lakseskivene i sausen og la det marinere i 5 minutter.
- Hell laksen og sausen over mangosalsaen.
- Server med tortillalefser.
* Hvis du vil lage denne retten glutenfri kan du bruke glutenfri soyasaus og glutenfrie tortillalefser.