Pitabrød med biffstrimler

    Pitabrød er jo noe vi alle elsker. Fyller du den med biff og topper med hjemmelaget rømmedressing, får du en rask middag som passer perfekt når hverdagen er hektisk. En sikker vinner både blant små og store. Lett å lage og snadder å spise!

    Pitabrød med biffstrimler

    Pitabrød er jo noe vi alle elsker. Fyller du den med biff og topper med hjemmelaget rømmedressing, får du en rask middag som passer perfekt når hverdagen er hektisk. En sikker vinner både blant små og store. Lett å lage og snadder å spise!

    Oppskrift på pitabrød med biffstrimler

    Totaltid 20 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    Rømmedressing

    • 8 ss rømme

    • 1 hvitløksfedd

    • 0,5 ts salt

    • 0,5 ts pepper

     

    • 4 pitabrød, gjerne grove

    • 400 g biffstrimler

    • 1 ss olje til steking

    • 0,5 ts salt

    • 0,5 ts pepper

    • 2 hvitløksfedd, hakket

    • 1 gul løk

    • 1 snackpaprika

    • 100 g sukkererter

    • 4 salatblader



    Slik lager du pitabrød med biffstrimler

    Rømmedressing

    1. Bland rømme og hvitløk og smak til med salt og pepper. La dressingen hvile fram til servering slik at smakene får satt seg. 

    Pitabrød med biffstrimler

    1. Stek pitabrødene som anvist på pakken.

    2. Varm opp en stekepanne og stek biffstrimlene i olje til de er godt brunet. Krydre med salt og pepper, og ha over hvitløk. Løft strimlene fra pannen og over på et fat.

    3. Strimle løken, skjær paprika i ringer og del sukkerertene. Stek grønnsaker og løk i olje i stekepannen, og ha biffstrimlene tilbake i pannen.

    4. Servér pitabrødene varme, med stekte grønnsaker og biff, salat og rømmedressing.

     

    Visste du dette?

    Storfehunnen kalles ku, hannen kalles okse, mens ungen deres kalles for kalv. Før kua får kalv for første gang, kalles den kvige.

    Vi har mange typer storfe. Alle stammer fra uroksen, som stammer fra India. Disse var mye større enn våre storfe, og hadde lange spisse horn.