«One pot» blomkål- og kyllinggryte
Det er veldig greit med alt som kan lages i samme kjele eller panne, og denne one pot-gryten med blomkålris er helt genial.
Det er veldig greit med alt som kan lages i samme kjele eller panne, og denne one pot-gryten med blomkålris er helt genial. Blomkålris er enkelt å bruke og en perfekt måte å få i barn grønnsaker på. Du får tak i blomkålris hos Obs.
4 personer / Gluten / 30-40 minutter
INGREDIENSER:
- 3 ss olje til steking
- 1 pakke søte cherrytomater
- 1 sjalottløk
- 1 pose blomkålris
- 300 g lårkjøtt av kylling
- 2 fedd hvitløk
- 1 bunt tynne aspargestopper
- 1,5 dl couscous
- 2 dl vann
- 1 ss flytende kyllingfond
- 1,5 dl matfløte
- 1 ss smør
- 2 vårløk
- 1 neve bladpersille
- Saft fra ¼ sitron
- Salt og pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Varm olje i en stor panne. Del cherrytomater i to, og stek tomater og sjalottløk til tomatene slipper saften. Rør inn blomkålris og stek i 5 minutter.
- Del kyllingen i litt mindre biter og krydre med litt salt og pepper.
- Skyv grønnsakene litt til side i pannen og ha i kyllingen.
- Stek i 3 minutter før du har i presset hvitløk, aspargestopper og couscous. Stek i 3 minutter til.
- Hell på vann, kyllingfond og matfløte. Sett på lokk og la det småkoke i 8 minutter eller til kyllingen er gjennomkokt/stekt.
- Trekk pannen av varmen og rør inn smør, sitronsaft og hakket bladpersille. Smak til med salt og pepper.