Sommerdessert med jordbær og bringebær

    Noe av det beste med sommer er norske jordbær, og alt man kan lage med dem. Denne desserten er noe du virkelig kan lange sammen om du enten får mange på besøk, noen få på besøk, eller kun er fysen på noe godt en kveld.

    Noe av det beste med sommer er norske jordbær, og alt man kan lage med dem. Denne desserten er noe du virkelig kan røre sammen enten du får mange på besøk, noen få på besøk, eller kun er fysen på noe godt en kveld.

    4 personer / Glutenfri / Vegetar / 15 min

    INGREDIENSER:

    Ostekrem:

    • 300 g kremost
    • 60 g melis
    • 2 ss vaniljesukker
    • 2 kurver jordbær
    • 2 kurver bringebær

    Sesamkrønsj:

    • 75 g pekannøtter
    • 2 ss sesamfrø
    • 1 ss maple syrup

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Du kan starte med å lage sesamkrønsj. Rør sammen alle ingrediensene og hell det utover et stekebrett dekket med bakepapir.
    2. Stek det på 200 grader over/undervarme i 6-8 minutter eller til blandingen er gyllen.
    3. Avkjøl og kutt i biter.
    4. Lag ostekremen ved å røre sammen kremost, melis og vaniljesukker til en myk krem.
    5. Fjern stilken på jordbærene og del dem i to. Ha jordbær og bringebær i en bolle.
    6. Server bærene i en stor skål, ostekremen i en annen skål og nøttene i en tredje skål.
    7. La alle servere seg selv. :)