Salt karamell på glass
Hos Obs selges fine små krukker (som den på bildet). De er helt supre å fylle med salt karamell og gi vekk som vertinnegave. Nydelig på iskrem, pannekaker eller topping til kaker.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2022/nov-des/salt-karamell-gaveglass.jpg?ref=A1BECE1C82)
Hos Obs selges fine små krukker (som den på bildet). De er helt supre å fylle med salt karamell og gi bort som vertinnegave. Nydelig på iskrem, pannekaker eller topping til kaker.
1 krukke med salt karamell / Glutenfri / 20 minutter
INGREDIENSER:
- 150 g sukker
- 3 ss vann
- 50 g smør
- 1.5 dl kremfløte
- ½-1 liten teskje salt
FREMGANGSMÅTE:
- Kok opp sukker og vann i en kjele på høy varme til det er gyllent.
- Trekk kjelen av platen og rør inn smør.
- Sett kjelen tilbake på platen, men skru varmen ned til medium og rør fløten inn, litt av gangen. Når all fløten er i, kan du la karamellen småkoke i 3-4 minutter.
- Smak til med salt.
- Ha over på et lite glass og gi bort eller behold selv.