Melkesjokoladefondant
Benytt anledningen til å handle inn når sjokoladeplater er på tilbud. Denne sjokoladefondanten er perfekt med vaniljeis til når du skal kose deg litt ekstra.
6 stk / Gluten / Vegetar / 35 minutter
INGREDIENSER:
- 175 g melkesjokolade
- 115 g smør
- ½ ts salt
- 25 g sukker
- 2 egg
- 2 eggeplommer
- 27 g hvetemel
FREMGANGSMÅTE:
- Smør 6 runde folieformer med et tynt smørlag og dryss hvetemel i (hell ut alt overflødig). Sett til side.
- Smelt smøret i en kjele. Skru ned til laveste varme og ha i hakket melkesjokolade og salt. Rør til sjokoladen smelter.
- Visp egg, eggeplommer og sukker hvitt og luftig.
- Visp inn hvetemel og sjokoladesmøret.
- Fyll formene ¾ fulle og stek på 225 grader over/undervame i ca 7 minutter.
- De skal være rennende inni, men faste på utsiden.
- Server med en gang, gjerne med is til.