Jordbær og iskrem med melkesjokoladesaus
Denne desserten er så utrolig enkelt at du egentlig bare trenger å gjøre to ting; varme opp fløte og helle i sjokolade. Du kan lage sausen på forhånd, du kan også rense jordbærene på forhånd, steke nøttene på forhånd og iskremen den ligger jo å venter på deg i fryseren. Megagodt, og aiaiai så lett!
Kvier di deg for å lage dessert? Syns du det er vanskelig og at det kan bli for komplisert? Vel, da er dette redningen. For dette er så utrolig enkelt at du egentlig bare trenger å gjøre to ting; varme opp fløte og helle i sjokolade. Du kan lage sausen på forhånd, du kan også rense jordbærene på forhånd, steke nøttene på forhånd og iskremen den ligger jo og venter på deg i fryseren. Megagodt, og aiaiai så lett!
4-6 personer / Glutenfri / 25 minutter
INGREDIENSER:
- 1-2 kurver jordbær, gjerne norske
- 1 boks vaniljeiskrem
- 75 g mandler i skiver
- 2 dl kremfløte
- 150 g melkesjokolade
- 1 klype salt
FREMGANGSMÅTE:
- Fjern stilken på jordbærene og del dem i to, sett til side.
- Stek mandlene på 200 grader over/undervarme i 6 minutter eller til de er gylne. Sett til side.
- Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele, trekk kjelen av platen og rør inn finhakket sjokolade og salt. Rør til du får en jevn saus.
- Server jordbærene sammen med iskrem, masse god sjokoladesaus og dryss over nøtter.