Jordbær og iskrem med melkesjokoladesaus

    Denne desserten er så utrolig enkelt at du egentlig bare trenger å gjøre to ting; varme opp fløte og helle i sjokolade. Du kan lage sausen på forhånd, du kan også rense jordbærene på forhånd, steke nøttene på forhånd og iskremen den ligger jo å venter på deg i fryseren. Megagodt, og aiaiai så lett!

    Jordbær og iskrem med melkesjokoladesaus

    Kvier di deg for å lage dessert? Syns du det er vanskelig og at det kan bli for komplisert? Vel, da er dette redningen. For dette er så utrolig enkelt at du egentlig bare trenger å gjøre to ting; varme opp fløte og helle i sjokolade. Du kan lage sausen på forhånd, du kan også rense jordbærene på forhånd, steke nøttene på forhånd og iskremen den ligger jo og venter på deg i fryseren. Megagodt, og aiaiai så lett!

    4-6 personer / Glutenfri / 25 minutter

    INGREDIENSER:

    • 1-2 kurver jordbær, gjerne norske
    • 1 boks vaniljeiskrem
    • 75 g mandler i skiver
    • 2 dl kremfløte
    • 150 g melkesjokolade
    • 1 klype salt

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Fjern stilken på jordbærene og del dem i to, sett til side.
    2. Stek mandlene på 200 grader over/undervarme i 6 minutter eller til de er gylne. Sett til side.
    3. Varm kremfløte til kokepunktet i en kjele, trekk kjelen av platen og rør inn finhakket sjokolade og salt. Rør til du får en jevn saus.
    4. Server jordbærene sammen med iskrem, masse god sjokoladesaus og dryss over nøtter.

    Jordbær, is og melkesjokolade_IMG_9585.jpg