Jordbær- og bringebærmousse

    Hvis du vil lage en frisk og god dessert-kake til 17.mai så kan du sjekke ut denne oppskriften. Den er enkel å lage, ser fantastisk ut og smaker enda bedre

    Hvis du vil lage en frisk og god dessert-kake til 17.mai så kan du sjekke ut denne oppskriften. Den er enkel å lage, ser fantastisk ut og smaker enda bedre.

    Kjeksbunn:

    • 125 g Bixit sjokoladekjeks
    • 50 g smeltet smør

    Jordbær- og bringebærmousse:

    • 250 g frosne jordbær, tint
    • 250 g frosne bringebær, tint
    • 125 g sukker
    • 2 ss sitronsaft
    • 8 gelatinplater
    • 5 dl kremfløte
    • 200 g gresk yoghurt
    • 3 ts vaniljesukker

    Tilbehør:

    • Ferske bringebær
    • Stemorsblomster

    Gjør klar en springform på 20 cm i diameter. Hvis du bare har en større form, kan du godt bruke den. Kle bunnen med bakepapir. Klipp en lang og bred strimmel med bakepapir og plasser den inni springformen, langs kanten. Da setter ikke moussen seg fast i springformen og du får fine kanter.

    Forvarm ovnen til 180 grader.

    I en liten blender kan du kjøre sammen kjeksen og smeltet smør til det ligner sand. Hvis du ikke har en liten blender kan du putte kjeksen i en pose og slå løs med en kjevle så kjeksen blir finsmulet. Bland kjeksen med smeltet smør. Trykk kjeksblandingen ned i bunnen på formen og trykk kjeksen utover så du får et jevnt lag. Stek i 7 minutter. Avkjøl.

    Fyll en stor skål med 1 liter kaldt vann og legg gelatinplatene i. La dem ligge i vannet mens du tilbereder resten.

    Kok opp bringebær og jordbær, sukker og sitronsaft. La småkoke helt til bærene er tint og most. Bruk gjerne en stavmikser for å mose bærene til en puré. Trekk kjelen av platen.

    Klem ut vannet av gelatinplatene og rør dem inn i den varme pureen. Sil av bringebærfrøene og la pureen avkjøles til romtemperatur. Pisk kremfløte, gresk yoghurt og vaniljesukker til en myk krem. Rør kremen inn i pureen og hell den i springformen. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer eller helst natten over.

    Ta kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret langs kanten.

    Pynt kaken med friske bringebær og gjerne noen stemorsblomster. Husk å oppbevare kaken kaldt til den skal serveres, den tåler ikke så godt å stå lenge i romtemperatur.