Hjemmelaget is
Du trenger ikke nødvendigvis en iskremmaskin for å lage deilig fløteis. Smaksett isen med dine favorittsmaker og gled deg til den er klar!
Det er litt ekstra stas å kunne lage sin egen iskrem! Samtidig er det en perfekt måte å få brukt opp eggeplommer og kremfløte på. Med litt sukker på lur, så er du der!
Oppskrift på hjemmelaget is
Totaltid 3 timer.
Til 4 porsjoner trenger du:
Iskrem
- 3 egg
- 75 g sukker
- 3 dl kremfløte
Tips til ulike smakstilsetninger
- Frøene fra en vaniljestang
- Saft og revet skall av appelsin, gjerne sammen med biter av mørk sjokolade.
- Kiwi i biter
- Blåbær og litt revet ingefær
- Jordbær
- Bringebær
- Ananas og valnøtter
- Knuste pepperkaker
- Hakket Daim eller annen sjokolade
Slik lager du hjemmelaget iskrem
- Pisk egg og sukker til eggedosis.
- Visp fløte til krem, og vend sammen med eggedosisen.
- Rør forsiktig inn smakstilsetning.
- Sett isen i fryseren i 2-3 timer. Rør i isen et par ganger under innfrysingen, så slipper du at den krystalliserer seg.