Hjemmelaget is

    Du trenger ikke nødvendigvis en iskremmaskin for å lage deilig fløteis. Smaksett isen med dine favorittsmaker og gled deg til den er klar!

    Det er litt ekstra stas å kunne lage sin egen iskrem! Samtidig er det en perfekt måte å få brukt opp eggeplommer og kremfløte på. Med litt sukker på lur, så er du der!

    Oppskrift på hjemmelaget is 

    Totaltid 3 timer.

    Til 4 porsjoner trenger du:
     

    Iskrem

    • 3 egg
    • 75 g sukker
    • 3 dl kremfløte

     

    Tips til ulike smakstilsetninger

    • Frøene fra en vaniljestang
    • Saft og revet skall av appelsin, gjerne sammen med biter av mørk sjokolade.
    • Kiwi i biter
    • Blåbær og litt revet ingefær
    • Jordbær
    • Bringebær
    • Ananas og valnøtter
    • Knuste pepperkaker
    • Hakket Daim eller annen sjokolade

     

    Slik lager du hjemmelaget iskrem

    1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
    2. Visp fløte til krem, og vend sammen med eggedosisen.
    3. Rør forsiktig inn smakstilsetning.
    4. Sett isen i fryseren i 2-3 timer. Rør i isen et par ganger under innfrysingen, så slipper du at den krystalliserer seg.