Rullekebab med syltet rødløk og rødkål

    Saftig kebab i myke tortillalefser, toppet med frisk salat, sprø grønnsaker og en smakfull kebabsaus. Med hjemmelaget syltet rødløk og rødkål får du en ekstra smakfull og frisk vri!

    Rullekebab med syltet rødløk og rødkål

    Denne oppskriften gir fire porsjoner.

    INGREDIENSER:

    • 2 pk Coop Kebab
    • 1 pk Tortilla wraps eller Libabrød
    • 1 stk isbergsalat (finsnittet)
    • 1 stk agurk (i tynne skiver)
    • 200 g tomater (i båter)
    • 1 glass syltet chili
    • 1 flaske Coop kebabsaus (Mild eller Hot)
     
    Syltet rødløk med sumak:
    • 1 stk Coop rødløk (stor)
    • 1/2 stk sitron
    • 1/2 ts salt
    • 1/2 ts malt sumak
     
    Syltet rødkål med granateplesirup:
    • 300 g rødkål
    • 1 ts salt
    • 1 ss rødvinseddik
    • 1 ss granateplesirup
    • 2 ss olivenolje (kaldpresset)

    FREMGANGSMÅTE:

    Syltet rødløk
    1. Kutt rødløken i tynne skiver og press ut saften til den halve sitronen.
    2. Bland sammen rødløken, sitronsaften, salt og sumak, og la det trekke i 20 min. 
     
    Syltet rødkål
    1. Finsnitt rødkålen, gni inn saltet og la det stå i 20 minutter.
    2. Bland så inn rødvinseddiken, granateplesirupen og olivenoljen.
     
    Rullekebab  
    1. Stek kebabkjøttet i ca. 5-7 minutter på middels varme, i en forvarmet panne med litt olje. Snu på kjøttet underveis.
    2. Varm en tortilla wrap eller et Libabrød i en tørr stekepanne, og fyll med kjøtt, salat, agurk, tomat, syltet rødløk, syltet rødkål og chili.
    3. Ha på ønsket mengde med saus, rull opp til en rullekebab og nyt.