Mørbrad med spinatstuing og ovnsstekte tomater
Mørt og godt kjøtt sammen med en skikkelig god spinatstuing og ovnsstekte tomater. Dette er god helgemiddag som du kan kose deg med.
![Mørbrad med spinatstuing og ovnsstekte tomater](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=768,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/idagran_januar_morbrad.jpg?ref=51B7377E91)
Mørt og godt kjøtt sammen med en skikkelig god spinatstuing og ovnsstekte tomater. Dette er god helgemiddag som du kan kose deg med. :)
3 personer
Glutenfri
45 min
Ingredienser:
- 500 g mørbrad (1 stort filetstykke)
- 2 ss olje
- 3 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 10 cherrytomater
- 200 g spinat
- 1 liten sjalottløk
- 1 stort hvitløksfedd
- 1 dl kremfløte
- 1 dl matfløte
- ½ ss flytende kyllingfond
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
Slik gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Krydre det med salt og pepper rett før steking.
- Varm en panne med olje på høy varme og brun kjøttet på hver side. Ca 1 minutt på hver siden.
- Sett et mattermomteter inn i kjøttet og stek det på 180 grader til det når en kjernetemperatur på 57 grader. Ha litt olivenolje og salt på cherrytomatene og sett dem også inn i ovnen. La dem steke så lenge som kjøttet steker.
- Stek spinat, finhakket sjallotløk og finhakket hvitløk i litt olje i en panne til spinaten faller litt sammen.
- Hell på kremfløte, matfløte, kyllingfond, salt og pepper. La det småkoke til nesten all fløten er kokt inn.
- Ta kjøttet ut av ovnen når det har en kjernetemperatur på 57 grader, og la det hvile i 20 minutter.
- Server oppskåret kjøtt med kremet spinat og cherrytomater.