Mørbrad med spinatstuing og ovnsstekte tomater
Mørt og godt kjøtt sammen med en skikkelig god spinatstuing og ovnsstekte tomater. Dette er god helgemiddag som du kan kose deg med.
Mørt og godt kjøtt sammen med en skikkelig god spinatstuing og ovnsstekte tomater. Dette er god helgemiddag som du kan kose deg med. :)
3 personer
Glutenfri
45 min
Ingredienser:
- 500 g mørbrad (1 stort filetstykke)
- 2 ss olje
- 3 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 10 cherrytomater
- 200 g spinat
- 1 liten sjalottløk
- 1 stort hvitløksfedd
- 1 dl kremfløte
- 1 dl matfløte
- ½ ss flytende kyllingfond
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
Slik gjør du:
- Ta kjøttet ut av kjøleskapet 1 time før du skal steke det. Krydre det med salt og pepper rett før steking.
- Varm en panne med olje på høy varme og brun kjøttet på hver side. Ca 1 minutt på hver siden.
- Sett et mattermomteter inn i kjøttet og stek det på 180 grader til det når en kjernetemperatur på 57 grader. Ha litt olivenolje og salt på cherrytomatene og sett dem også inn i ovnen. La dem steke så lenge som kjøttet steker.
- Stek spinat, finhakket sjallotløk og finhakket hvitløk i litt olje i en panne til spinaten faller litt sammen.
- Hell på kremfløte, matfløte, kyllingfond, salt og pepper. La det småkoke til nesten all fløten er kokt inn.
- Ta kjøttet ut av ovnen når det har en kjernetemperatur på 57 grader, og la det hvile i 20 minutter.
- Server oppskåret kjøtt med kremet spinat og cherrytomater.