Indrefilet med fløtegratinerte poteter og aspargesbønner
Fløtegratinerte poteter laget på kun kremfløte, det er det beste som finnes til kjøtt. Lag gjerne potetene i porsjonsform, men du kan helt fint lage dem i en større form hvis du vil det. Her bruker vi indrefilet som stekes i pannen til den er ferdig. Du kan også brune den i pannen og steke den videre i ovnen.
Fløtegratinerte poteter laget på kun kremfløte, det er det beste som finnes til kjøtt. Lag gjerne potetene i porsjonsform, men du kan helt fint lage dem i en større form hvis du vil det. Her bruker vi indrefilet som stekes i pannen til den er ferdig. Du kan også brune den i pannen og steke den videre i ovnen.
4 personer / Glutenfri / 45 min
INGREDIENSER:
FLØTEGRATINERTE POTETER:
- 800 g mandelpotet
- 6 dl kremfløte
- 1-1.5 ts salt
- 1 hvitløksfedd
- 100 g revet mozzarella
INDREFILET:
- 4 stykker indrefilet av storfe (150-200 g pr stykke)
- Olje til steking
- Flaksalt
- Pepper
- 1 stor ss smør
ASPARGESBØNNER:
- 200 g aspargesbønner
- 2 ss smør
- 1 klype salt
- 1 skvis sitronsaft
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å legge kjøttet i romtemperatur ca 30 minutter før det skal stekes.
- Lag så de fløtegratinerte potetene ved å skrelle og skjære potetene i så tynne skiver du klarer. Legg dem i en kjele og hell over kremfløte, salt og 1 hvitløksfedd hvor du har fjernet skallet og banket den litt flat.
- Kok opp mens du rører og lar det småkoke i et par minutter så fløten tykner. Pass på så fløten ikke brenner seg. Fjern hvitløksfeddet.
- Hell potetene med fløten over i porsjonsformer eller 1 større ildfastform.
- Dekk med sølvfolie og stek på 180 grader varmluft i 25 minutter.
- Fjern folien og dryss over ost. Stek i 10 minutter til.
- Mens potetene steker kan du fortsette på kjøttet.
- Krydre kjøttet godt med salt og pepper.
- Varm olje i en panne på høy varme og legg kjøttet i, helst i to omganger.
- Sørg for at det blir skikkelig brunet på hver side, før du skrur temperaturen bittelitt ned og fortsetter å steke det i noen minutter på hver side. Bruk gjerne et mattermometer for å sjekke kjernetemperaturen. Stek det gjerne til rundt 53-58 grader.
- Ha i 1 stor ss smør og øs det over kjøttet før du tar kjøttet ut av pannen og lar det hvile i 15 minutter.
- Mens kjøttet hviler kan du rengjøre pannen. Smelt så 2 ss smør og ha i aspargesbønner. Stek til de er litt mykere, men de skal ha litt tyggemotstand (litt krønsj). Dryss over salt og litt sitronsaft.
- Skjær opp kjøttet og server det med fløtegratinerte poteter og aspargesbønner.