Bunnløs pai med karbonadedeig

    Dette kan du også klare! Lag en kjempegod miks av rester du har i kjøleskapet. Her kan du bruke alle slags grønnsaker – kanskje restene fra fredagstacoen?

    Bunnløs pai med karbonadedeig

    Dette kan du også klare! Lag en kjempegod miks av rester du har i kjøleskapet. Her kan du bruke alle slags grønnsaker – kanskje restene fra fredagstacoen?

    Vi vet ikke hvem som døpte denne retten, men de hadde sannsynligvis veldig mye forskjellig oppi slik at den omtrent virket bunnløs. 

    Paien kan godt lages dagen før, og varmes opp like før den skal spises.

    Oppskrift på bunnløs pai med karbonadedeig  

    Totaltid 30 minutter
    Steketid 20 minutter
     

    Dette trenger du for 4 porsjoner

    • 4 egg

    • 3 dl lettrømme

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 1 løk

    • 500 g karbonadedeig

    • 1 ss smør, til steking

    • 1 boks hakkede tomater

    • 1 squash, i skiver

    • 1 paprika, i skiver

    • 2 dl mager gulost, revet

     

    Slik lager du bunnløs pai med karbonadedeig 

    1. Sett ovnen på 200 °C . Pisk sammen egg og rømme og krydre med salt og pepper.

    2. Hakk løken og brun sammen med karbonadedeig i smør i en stekepanne. Ha over hakkede tomater og kok sammen.

    3. Ha karbonadedeig i en paiform og legg på squash- og paprikaskiver. Dryss over ost og hell over eggestanden.

    4. Stek paien nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 20 minutter, eller til paien har en pen farge og er gjennomstekt.

    Visste du dette?

    Det største nesten bunnløse dypet i Norge er Hornindalsvatnet. Det er 514 meter dypt. Det er faktisk den dypeste innsjøen i hele Europa!