Biffsandwich
Saftig biffsandwich med entrecôte er digg både til middag, lunsj eller som kosemat.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/februar/biffsandwich-3.jpg?ref=295673E298)
Saftig biffsandwich med entrecôte er digg både til middag, lunsj eller som kosemat. Lag gjerne en større porsjon dressing. Den er helt nydelig til å dyppe brød i, eller å ha over kokt spagetti.
1 stor sandwich / Gluten (glutenfri om du bruker glutenfritt brød) / 35 min
INGREDIENSER:
Biff:
- 200 g entrecôte
- 1 baguette
- 1 mozzarella
- Ruccola
Dressing:
- 1,5 dl olivenolje
- 4 ss balsamicoeddik
- 1 neve basilikum, finhakket
- 1 neve persille, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- 2 ss hakket oliven, finhakket
- 2 ss soltørket tomat, finhakket
- 1/2 ts chilipulver
- Skall fra ½ liten sitron
- Saft fra 1 liten sitron
- 1 klype sukker eller 1 dæsj honning
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Ta biffen ut av kjøleskapet minst 30 minutter før steking. Salte den godt.
- Varm en panne med litt olje på høy varme og brun biffen på alle sider.
- Sett et steketermometer i den tykkeste delen og stek videre i ovnen på 150 grader varmluft til biffen har en kjernetemperatur på 58 grader. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten.
- Skjær en bit av baguetten og del den i to.
- Ha over litt av dressingen, så mozzarella, så biff i skiver og videre litt ruccola og mer dressing.
- Da gjenstår det kun å spise den.