Biffsandwich
Saftig biffsandwich med entrecôte er digg både til middag, lunsj eller som kosemat.
Saftig biffsandwich med entrecôte er digg både til middag, lunsj eller som kosemat. Lag gjerne en større porsjon dressing. Den er helt nydelig til å dyppe brød i, eller å ha over kokt spagetti.
1 stor sandwich / Gluten (glutenfri om du bruker glutenfritt brød) / 35 min
INGREDIENSER:
Biff:
- 200 g entrecôte
- 1 baguette
- 1 mozzarella
- Ruccola
Dressing:
- 1,5 dl olivenolje
- 4 ss balsamicoeddik
- 1 neve basilikum, finhakket
- 1 neve persille, finhakket
- 1 ts tørket oregano
- 2 ss hakket oliven, finhakket
- 2 ss soltørket tomat, finhakket
- 1/2 ts chilipulver
- Skall fra ½ liten sitron
- Saft fra 1 liten sitron
- 1 klype sukker eller 1 dæsj honning
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
FREMGANGSMÅTE:
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Ta biffen ut av kjøleskapet minst 30 minutter før steking. Salte den godt.
- Varm en panne med litt olje på høy varme og brun biffen på alle sider.
- Sett et steketermometer i den tykkeste delen og stek videre i ovnen på 150 grader varmluft til biffen har en kjernetemperatur på 58 grader. La kjøttet hvile mens du tilbereder resten.
- Skjær en bit av baguetten og del den i to.
- Ha over litt av dressingen, så mozzarella, så biff i skiver og videre litt ruccola og mer dressing.
- Da gjenstår det kun å spise den.