Biff fajitas med hjemmelagde tortilla lefser
Biff fajitas er helgekos på sitt beste. Fyll gode hjemmelagde tortillalefser med saftig biff og fresh salsa.
![Biff fajitas med hjemmelagde tortilla lefser](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=768,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/juni/biff-fajitas.jpg?ref=FF9E261504)
Biff fajitas er helgekos på sitt beste. Fyll gode hjemmelagde tortillalefser med saftig biff og fresh salsa.
6 stk fajitas / Gluten / 60 min
INGREDIENSER:
Marinade:
- 4 ts spisskummin
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts salt
- 3 ss olivenolje
- 500 g biff, mørbrad eller entrecote
Stekt paprika:
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 klype salt
- 2 ss olje til steking
Chimichurri:
- 70 ml olivenolje
- Sitronsaft fra ¼ sitron
- 1 stor neve koriander
- 1 stor neve bladpersille
- 1 ss rødvinseddik
Mango- og ananassalsa:
- 1 neve hakket mango
- 1 neve hakket ananas
- 2 ss hakket mynte
- Saft fra 1 lime
- Skall fra 1 lime
- ½ ts salt
- Rømme
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage deigen til lefsene. Rør sammen alle ingrediensene og elt sammen en smidig deig. La den hvile under et fuktig håndkle i minst 15 minutter.
- Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Del biffen i litt mindre biter og legg den i marinaden. La ligge i minst 1 time.
- Lag chimichurri ved å finhakke urtene og røre det sammen med olje, sitronsaft og rødvinseddik. Sett til side.
- Lag mango- og ananassalsa ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett til side.
- Varm en panne til medium/høy og stek paprika i tynne strimler med litt olje. Stek til paprikaen blir myk ca. 8 minutter. Ta den ut.
- I samme panne kan du steke biffen til de er medium/rare, eller hvordan du liker biffen. Hvil biffen i 10 minutter.
- Del tortilladeigen i 6 emner og kjevle ut én og én til veldig tynne leiver. Bruk litt mel så deigen ikke setter seg fast.
- Varm en panne på medium varme (gjerne en jernpanne/støpejernspanne om du har). Ha i litt olje.
- Stek 1 og 1 lefse til de har gylne flekker på hver side.
- Server lefsene med stekt paprika, chimichurri, salsa og biff. Ha gjerne litt rømme til og ekstra koriander.