Biff fajitas med hjemmelagde tortilla lefser
Biff fajitas er helgekos på sitt beste. Fyll gode hjemmelagde tortillalefser med saftig biff og fresh salsa.
Biff fajitas er helgekos på sitt beste. Fyll gode hjemmelagde tortillalefser med saftig biff og fresh salsa.
6 stk fajitas / Gluten / 60 min
INGREDIENSER:
Marinade:
- 4 ts spisskummin
- 2 ts paprikapulver
- ½ ts salt
- 3 ss olivenolje
- 500 g biff, mørbrad eller entrecote
Stekt paprika:
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 klype salt
- 2 ss olje til steking
Chimichurri:
- 70 ml olivenolje
- Sitronsaft fra ¼ sitron
- 1 stor neve koriander
- 1 stor neve bladpersille
- 1 ss rødvinseddik
Mango- og ananassalsa:
- 1 neve hakket mango
- 1 neve hakket ananas
- 2 ss hakket mynte
- Saft fra 1 lime
- Skall fra 1 lime
- ½ ts salt
- Rømme
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å lage deigen til lefsene. Rør sammen alle ingrediensene og elt sammen en smidig deig. La den hvile under et fuktig håndkle i minst 15 minutter.
- Rør sammen alle ingrediensene til marinaden. Del biffen i litt mindre biter og legg den i marinaden. La ligge i minst 1 time.
- Lag chimichurri ved å finhakke urtene og røre det sammen med olje, sitronsaft og rødvinseddik. Sett til side.
- Lag mango- og ananassalsa ved å røre sammen alle ingrediensene. Sett til side.
- Varm en panne til medium/høy og stek paprika i tynne strimler med litt olje. Stek til paprikaen blir myk ca. 8 minutter. Ta den ut.
- I samme panne kan du steke biffen til de er medium/rare, eller hvordan du liker biffen. Hvil biffen i 10 minutter.
- Del tortilladeigen i 6 emner og kjevle ut én og én til veldig tynne leiver. Bruk litt mel så deigen ikke setter seg fast.
- Varm en panne på medium varme (gjerne en jernpanne/støpejernspanne om du har). Ha i litt olje.
- Stek 1 og 1 lefse til de har gylne flekker på hver side.
- Server lefsene med stekt paprika, chimichurri, salsa og biff. Ha gjerne litt rømme til og ekstra koriander.