Sunne og gode havre- og mandelmuffins
Muffins med havre og mandler er sunne og gode, og helt supre å legge i matpakken til barna. Du kan også bruke andre typer nøtter og tørket frukt. Bruk gjerne det du allerede har liggende i skapet.
Muffins med havre og mandler er sunne og gode, og helt supre å legge i matpakken til barna. Du kan også bruke andre typer nøtter og tørket frukt. Bruk gjerne det du allerede har liggende i skapet.
12 muffins
40 min
Gluten
Vegetar
Ingredienser:
- 125 g lettkokte havregryn
- 75 g sammalt rugmel, finmalt
- 2 ts bakepulver
- 50 g smeltet smør
- 50 g raps eller solsikkeolje
- 3 egg
- 0.5 dl flytene honning
- 1 dl naturell yoghurt eller melk
- 50 g tørkede tranebær eller rosiner
- 50 g mandler i skiver eller hakkede
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme. Sett frem et muffinsbrett med papirformer.
- Visp sammen alle ingrediensene unntatt tranebær og mandler. Visp gjerne med en elektrisk håndvisp til alt er godt blandet.
- Rør inn tranebær og nesten alle mandlene (du skal strø noen på toppen til slutt).
- Fordel i formene og strø over litt skivede mandler.
- Stek i ca 20 min.
- De er supre å fryse ned.