Vaniljelangpanne med sjokoladekrem og strøssel
Langpannekake er en nostalgisk favoritt for mange. I denne oppskriften kombineres en deilig vaniljekake med søt sjokoladekrem. Nam!
Langpannekake er en nostalgisk favoritt for mange. I denne oppskriften kombineres en deilig vaniljekake med søt sjokoladekrem. Nam!
Kakebunn:
- 6 egg
- 500 g sukker
- 300 g smeltet smør
- 2 dl helmelk
- 1 dl naturell yoghurt
- 425 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
Sjokoladekrem:
- 300 g romtemperert smør
- 125 g melis
- 125 g smeltet mørk sjokolade, avkjølt
- 30 g kakaopulver
- 2 klyper salt
- 1 ts vaniljesukker
- Strøssel til pynt
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en langpanne med bakepapir.
- Pisk egg og sukker til eggedosis, det tar ca. 5 minutter på middels/høy hastighet.
- Rør sammen smeltet smør, helmelk og naturell yoghurt.
- Rør sammen de tørre ingrediensene i en egen bolle.
- Rør så inn smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk til alt har blandet seg.
- Hell røren i langpannen og stek i ca. 30 minutter eller til kaken er gjennomstekt.
- Avkjøl kaken helt.
- Lag sjokoladekremen ved å piske smør og melis hvitt og luftig med en kjøkkenmaskin.
- Smelt sjokoladen over vannbad og avkjøl den noe.
- Pisk inn smeltet sjokolade og kakaopulver i smøret sammen med salt og vaniljesukker.
- Pisk til du har en luftig krem.
- Fordel kremen utover kaken og strø på med strøssel.