Vaniljekake med krem og jordbær
Perfekt kake til 17.mai som er utrolig enkel å lage, og smaker himmelsk. En frisk og god kake.
En perfekt kake til 17.mai. Den er utrolig enkel å lage, og smaker himmelsk. En frisk og god kake.
Ingredienser vaniljekake:
2 egg
200 g sukker
100 g smeltet smør
1 dl melk
175 g hvetemel
1 klype salt
1.5 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
Krem og jordbær:
2 dl kald kremfløte
2 ss sukker
1 ts vaniljesukker
Rørt jordbærsyltetøy
Ferske jordbær
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av en 22 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
- Visp egg og sukker til en litt tykk eggedosis.
- Bland sammen de tørre ingrediensene
- Hell i smeltet smør, melk og de tørre ingrediensene og bland alt godt sammen før du heller røren i kakeformen.
- Stek kaken i ca 30-35 minutter eller til den er ferdig stekt.
- Avkjøl på rist.
- Visp sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til en stiv, men myk krem.
- Legg på et lag med jordbærsyltetøy på den avkjølte kaken og fordel kremen over.
- Pynt med ferske jordbær.