Vaniljebunn som kan fryses

    En kjempegod og saftig vaniljekake som du kan fryse ned mange dager/uker i forveien.

    1 kake / 60 min / Gluten

    INGREDIENSER:

    Bunn:

    • 2 egg
    • 175 g sukker
    • 100 g smeltet smør
    • 1 dl melk
    • 200 g hvetemel
    • 1.5 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 liten klype salt

    Krem:

    • 3 dl kremfløte
    • 2 ss sukker
    • 1 ss vaniljesukker
    • Bringebær
    • Pasjonsfrukt

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av en 23 cm rund springform med bakepapir. Sett til side.
    2. Visp egg og sukker til en tykk eggedosis. Pisk inn smeltet smør, melk og de tørre ingrediensene.
    3. Stek kaken i ca 30 minutter eller til den er gjennomstekt.
    4. Avkjøl på rist.
    5. Du kan bruke kaken nå, eller du kan pakke den inn i plastfolie og fryse den ned.
    6. Visp kald kremfløte, sukker og vaniljesukker til en tykk, men myk krem.
    7. Ha kremen over (enten den ferske kaken, eller den fryste hvis du har fryst den).
    8. Pynt med bringebær og pasjonsfrukt.
    9. Det tar ca 1-2 timer før kaken er tint, litt avhengig av romtemperaturen.