Vaniljebunn som kan fryses
En kjempegod og saftig vaniljekake som du kan fryse ned mange dager/uker i forveien.
1 kake / 60 min / Gluten
INGREDIENSER:
Bunn:
- 2 egg
- 175 g sukker
- 100 g smeltet smør
- 1 dl melk
- 200 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 liten klype salt
Krem:
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- Bringebær
- Pasjonsfrukt
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kle bunnen av en 23 cm rund springform med bakepapir. Sett til side.
- Visp egg og sukker til en tykk eggedosis. Pisk inn smeltet smør, melk og de tørre ingrediensene.
- Stek kaken i ca 30 minutter eller til den er gjennomstekt.
- Avkjøl på rist.
- Du kan bruke kaken nå, eller du kan pakke den inn i plastfolie og fryse den ned.
- Visp kald kremfløte, sukker og vaniljesukker til en tykk, men myk krem.
- Ha kremen over (enten den ferske kaken, eller den fryste hvis du har fryst den).
- Pynt med bringebær og pasjonsfrukt.
- Det tar ca 1-2 timer før kaken er tint, litt avhengig av romtemperaturen.