Sjokoladekake med skikkelig digg glasur
Denne kaken er veldig enkel å lage. Det er faktisk bare å slenge sammen ingrediensene og vispe i noen sekunder. Glasuren er til å dø for!!
Denne kaken er veldig enkel å lage. Det er faktisk bare å slenge sammen ingrediensene og vispe i noen sekunder. Glasuren er til å dø for!!
Ingredienser:
KAKERØRE:
- 200 g hvetemel
- 200 g sukker
- 50 g kakaopulver
- 1 ts natron
- 1/2 ts bakepulver
- 2 klyper salt
- 0,5 dl rapsolje eller solsikkeolje
- 2,5 dl melk
- 2 egg
GLASUR:
- 300 g romtemperert smør
- 150 g mørk kokesjokolade
- 150 g melis
- 3 ss bakekakao
- 2 klyper salt
- 2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Kle en 22 cm rund springform med bakepapir i bunnen og smør sidene.
- Visp sammen alle ingrediensene med en elektrisk håndvisp i ca. 40 sekunder.
- Hell røren i formen og stek i 30-35 minutter eller til kaken er ferdig stekt. Du kan sjekke om den er ferdigstekt ved å stikke en kakenål ned i kaken. Hvis pinnen kommer ut ren, er de ferdige. Om det henger deig på pinnen så stek den litt til.
- Hvelv kakebunnen ut av formen og avkjøl den helt på rist.
- For å lage glasuren kan du smelte hakket sjokolade over vannbad. Sett til side for å avkjøles i 5-10 minutter.
- Ha romtemperert smør i en kjøkkenmaskin med k-visp og pisk på høy hastighet i 7 minutter. Smøret skal bli hvitt og luftig. (Et tips hvis du ikke har romtemperert smør er å fylle en skål med lunkent vann, ha smørterninger i vannet og la det ligge i 5 minutter. Da blir smøret mykt.)
- Ha melis, bakekakao, vaniljesukker og salt sammen med smøret og pisk i nye 3 minutter. Hell så i smeltet sjokolade og pisk alt sammen til en myk krem.
- Pynt kaken med kremen.