Sjokoladekake med Kvikklunsj og appelsin
Super kake å lage hvis du er på hytta og ikke har ovn.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/2019/artikler-2019/paske/paaskekake.jpg?ref=C4BDE80197)
Kvikklunsj, appelsin og sjokolade oser av påske, men kan nytes året rundt! Det er ingenting ved denne oppskriften som er vanskelig, så denne skal alle klare å lage.
6-8 personer
Dette trenger du:
Bunn:
4 pakker Kvikklunsj
50 g smeltet smør
Mousse med appelsin:
4 dl kremfløte
Finrevet skall fra ½ appelsin
Saft fra ½ appelsin
200 g lys kokesjokolade
2 klyper salt
Nøtteglasur:
100 g mørk 70% sjokolade
1 dl kremfløte
75 g hasselnøtter
1 klype salt
Slik gjør du:
- Kle en liten rund (18-20 cm i diameter) springform med bakepapir. Kle både bunnen og sidene av formen.
- Knus Kvikklunsjen i en liten blender med knivblad eller legg kjeksen i en pose og hamre løs. Rør sammen den finknuste kjeksen og smeltet smør, hell det over i springformen og fordel røren utover.
- Sett formen i kjøleskapet mens du lager moussen.
Lys sjokolademousse:
- Finhakk sjokoladen og ha den i en skål sammen med finrevet appelsinskall og appelsinsaft. Dryss over litt salt og sett til side.
- Varm opp 1 dl av kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. La det stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glatt glasur. Hvis du vil, kan du sile sjokoladen for å fjerne appelsinskallet, eller du kan la det være i.
- Avkjøl i 10 minutter, eller til romtemperatur.
- Pisk resten av kremfløten (3 dl) til en myk krem. Rør først ⅓ av kremen med sjokoladen før du forsiktig vender inn resten. Prøv å slå så lite luft ut av kremen som mulig for å få en luftig mousse.
- Hell moussen over i kakeformen og sett den i kjøleskapet natten over, eller i fryseren i 4 timer.
Sjokoladekrem:
- Stek nøttene på 200 grader i 5 minutter eller til de er gylne.
- Finhakk sjokoladen og ha den i en skål, sett til side.
- Varm opp kremfløten til kokepunktet og hell den over sjokoladen. La det stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en blankl krem.
- Hakk nøttene og rør dem inn i sjokoladekremen.
- Avkjøl kremen til romtemperatur og til den har tyknet litt.
- Ta kaken ut av kjøleskapet, fjern springformen og smør sjokoladekremen utover toppen av kaken.
- Oppbevar kaken kjølig til den skal spises.
Tips: du kan bruke en større form enn 18-20 cm rund form. Da må du gange opp oppskriften med 1.5 eller mer.