Ostekake med sitronkrem
1 kake / Gluten / Vegetar / 60 min + avkjøling på 2 timer
INGREDIENSER:
Kjeksbunn:
- 200 g digestivekjeks
- 100 g smeltet smør
Ostekakefyll:
- 500 g kremost
- 75 g sukker
- 3 dl kremfløte
Sitronkrem:
- 2 eggeplommer
- 2 egg
- 175 g sukker
- Skall fra 1 sitron
- 1.5 dl sitronsaft
- 150 g mykt smør
FREMGANGSMÅTE:
- Lag kaken ved å smelte smøret og røre det inn i finknust kjeks. Rør godt sammen.
- Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir. Press kjeksen ned og fordel godt utover.
- Lag ostekakefyllet ved å vispe sammen kremost og sukker. Ha i kald kremfløte og visp til en stiv, men myk krem.
- Hell fyllet over bunnen og sett kaldt i minst 2 timer.
- Lag sitronkremen ved å vispe sammen eggeplommer, egg, sukker, sitronsaft og finrevet sitronskall i en kjele.
- Visp godt mens du varmer opp på middels/lav varme. Hvis du bruker for høy varme eller ikke visper, kan du ende opp med en type eggerøre.
- Når kremen begynner å tykne, skrur du varmen av platen og visper inn litt og litt av smøret.
- Når alt smøret er vispet inn, sile du kremen og setter den kaldt i minst 2 timer så den tykner enda mer.
- Fordel sitronkremen over ostekaken, så mye som du ønsker.
- Server.