Langpanne sjokoladekake med pisket karamellglasur

    En god langpannekake er lett å lage og lett å like, og denne sjokoladekaken med pisket karamellglasur er veldig god. Lag karamellen kvelden før du skal lage kaken, karamellen skal nemlig være helt kald før du visper den.

    Langpanne sjokoladekake med pisket karamellglasur

    En god langpannekake er lett å lage og lett å like, og denne sjokoladekaken med pisket karamellglasur er veldig god. Lag karamellen kvelden før du skal lage kaken, karamellen skal nemlig være helt kald før du visper den.

    1 stor langpanne
    60 min + avkjøling natten over
    Gluten

    Ingredienser kakerøre

    4 egg
    400 g sukker
    300 g smeltet smør
    50 g mørk kokesjokolade
    3 dl melk
    575 g hvetemel
    5 ts bakepulver
    4 ts vaniljesukker
    1.5 ss kakaopulver

    Ingredienser karamellglasur

    300 g sukker
    0.5 dl vann
    100 g smør
    3 dl kremfløte
    1-1.5 ts salt

    3 dl kald kremfløte (til visping av krem)

    Slik gjør du: 

    1. Start med å lage karamellen, den skal  avkjøles natten over i kjøleskapet.
    2. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la det koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en godt gyllen farge. 
    3. Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
    4. Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 3 minutter.
    5. Avkjøl karamellen i kjøleskapet natten over.
    6. Ta 3 ss karamell av den kalde karamellen over i en annen bolle. Den skal du pynte kaken med. Ha resten i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
    7. Hell i kald kremfløte og visp til du har en myk, men stiv krem.
    8. Fordel kremen utover den avkjølte kakebunnen. Pynt med 3 ss karamell som du satte til side. 

     

    1. Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir og sett til side.
    2. Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
    3. Smelt smøret i en kjele, trekk kjelen av varmen og rør inn hakket sjokolade.
    4. Hell melken i smøret.
    5. Rør sammen de tørre ingrediensene.
    6. Hell smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk alt til en jevn røre uten klumper.
    7. Hell kakerøren i langpannen og stek i ca. 20 minutter eller til kaken er akkurat gjennomstekt.
    8. Avkjøl helt før du har over glasuren.