Langpanne sjokoladekake med pisket karamellglasur
En god langpannekake er lett å lage og lett å like, og denne sjokoladekaken med pisket karamellglasur er veldig god. Lag karamellen kvelden før du skal lage kaken, karamellen skal nemlig være helt kald før du visper den.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2020/august/ida-gran_august-langpanne.jpg?ref=2575033A9B)
En god langpannekake er lett å lage og lett å like, og denne sjokoladekaken med pisket karamellglasur er veldig god. Lag karamellen kvelden før du skal lage kaken, karamellen skal nemlig være helt kald før du visper den.
1 stor langpanne
60 min + avkjøling natten over
Gluten
Ingredienser kakerøre
4 egg
400 g sukker
300 g smeltet smør
50 g mørk kokesjokolade
3 dl melk
575 g hvetemel
5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
1.5 ss kakaopulver
Ingredienser karamellglasur
300 g sukker
0.5 dl vann
100 g smør
3 dl kremfløte
1-1.5 ts salt
3 dl kald kremfløte (til visping av krem)
Slik gjør du:
- Start med å lage karamellen, den skal avkjøles natten over i kjøleskapet.
- Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la det koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en godt gyllen farge.
- Trekk kjelen av platen og rør inn smør og kremfløte.
- Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellen i 3 minutter.
- Avkjøl karamellen i kjøleskapet natten over.
- Ta 3 ss karamell av den kalde karamellen over i en annen bolle. Den skal du pynte kaken med. Ha resten i en kjøkkenmaskin med ballongvisp.
- Hell i kald kremfløte og visp til du har en myk, men stiv krem.
- Fordel kremen utover den avkjølte kakebunnen. Pynt med 3 ss karamell som du satte til side.
- Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir og sett til side.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
- Smelt smøret i en kjele, trekk kjelen av varmen og rør inn hakket sjokolade.
- Hell melken i smøret.
- Rør sammen de tørre ingrediensene.
- Hell smørblandingen og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk alt til en jevn røre uten klumper.
- Hell kakerøren i langpannen og stek i ca. 20 minutter eller til kaken er akkurat gjennomstekt.
- Avkjøl helt før du har over glasuren.