Iskake med vaniljebunn, krem og friske bær

    For en deilig iskake! Med vanliljebunn, krem og friske bær blir dette en dessert du både kan imponere med og nyte. Til denne kan du bruke en brødform.

    For en deilig iskake! Med vaniljebunn, krem og friske bær blir dette en dessert du både kan imponere med og nyte. Til denne kan du bruke en brødform. 

    INGREDIENSER KAKEBUNN:

    • 100 g romtemperert smør
    • 100 g sukker
    • 1 egg
    • 150 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts vaniljesukker
    • ¼ ts salt
    • 1 dl melk
    •  

    TOPPING OG PYNT:

    • Ca 0.9-1 liter iskrem (din favoritt)
    • 1.5 dl kremfløte
    • 1 ss sukker
    • Friske bær

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 30 cm lang brødform med bakepapir.
    2. Visp romtemperert smør og sukker luftig. Visp inn egget.
    3. Visp inn resten av ingrediensene.
    4. Hell røren i en 30 cm lang brødform og stek kaken i 25-30 min.
    5. Hvelv kaken ut av formen og avkjøl den før du skjærer den i to så du får to kakebunner.
    6. Dekk den samme brødformen godt med plastfolie, og la plastfolien henge godt utover kanten. Da er det lett å få iskaken ut av formen etter at den har stivnet.
    7. Legg en av bunnene i formen og fordel all iskremen på toppen. Legg så den andre kakebunnen over og dekk hele kaken med plastfolie.
    8. Sett formen i fryseren til isen har stivnet helt igjen.

     

    1. I mellomtiden visper du kremfløte og sukker til en myk, men stiv krem.
    2. Ta kaken ut av fryseren og fjern folien.
    3. Fordel kremen på toppen av iskaken og pynt med masse friske bær, gjerne med spiselige blomster også.
    4. La kaken tine litt før den serveres.