Gulrotkake med nøtter og luftig glasur
Gulrotkake er en favoritt for mange, og denne oppskriften gir en saftig kake med masse deilig smak. Kremfløte i glasuren gjør den skikkelig luftig, skikkelig YUM!
Gulrotkake er en favoritt for mange, og denne oppskriften gir en saftig kake med masse deilig smak. Kremfløte i glasuren gjør den skikkelig luftig, skikkelig YUM!
1 kake
Gluten
Vegetar
60 minutter
Ingredienser:
Kake
- 250 g sukker
- 2.25 dl raps- eller solsikkeolje
- 4 egg
- 300 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ts kanel
- 1 ts kardemomme
- ¼ ts malt muskat
- 1 klype salt
- 250 g finrevet gulrot
- 1 revet grønt eple
- 75 g hakkete pekannøtter
Glasur
- 100 g romtemperert smør
- 250 g kald kremost
- 125 g melis
- 1 ts vaniljesukker
- 2 dl kald kremfløte
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Kle en 22 x 33 cm bakeform med bakepapir og sett til side.
- Pisk sammen sukker, olje og egg til det tykner, ca 5 minutter på høy hastighet med en kjøkkenmaskin.
- Rør sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en annen bolle.
- Skrell gulrøttene og riv dem fint med et rivjern. Riv eplet også (du trenger ikke å skrelle det).
- Pisk de tørre ingrediensene sammen med de våte. Rør til slutt inn revet gulrot, revet eple og hakkede nøtter.
- Hell røren i formen.
- Stek kaken i ca. 30-35 minutter eller til den er gjennomstekt.
- Avkjøl kaken før du løfter den ut av formen.
- Ha alle ingrediensene til glasuren, unntatt kremfløten, i en høy kolbe eller dl-mål.
- Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en jevn krem. Hell kremen i en bolle og tilsett kald kremfløte. Pisk med en elektrisk håndvisp til du får en myk, men stiv krem.
- Fordel kremen på den avkjølte kaken og server.