Gulrotkake med nøtter og luftig glasur

    Gulrotkake er en favoritt for mange, og denne oppskriften gir en saftig kake med masse deilig smak. Kremfløte i glasuren gjør den skikkelig luftig, skikkelig YUM!

    Gulrotkake med nøtter og luftig glasur

    Gulrotkake er en favoritt for mange, og denne oppskriften gir en saftig kake med masse deilig smak. Kremfløte i glasuren gjør den skikkelig luftig, skikkelig YUM!

    1 kake
    Gluten
    Vegetar
    60 minutter

      

    Ingredienser:

    Kake

    • 250 g sukker
    • 2.25 dl raps- eller solsikkeolje
    • 4 egg
    • 300 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts natron
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 ts kanel
    • 1 ts kardemomme
    • ¼ ts malt muskat
    • 1 klype salt
    • 250 g finrevet gulrot
    • 1 revet grønt eple
    • 75 g hakkete pekannøtter

    Glasur

    • 100 g romtemperert smør
    • 250 g kald kremost
    • 125 g melis
    • 1 ts vaniljesukker
    • 2 dl kald kremfløte

      

    Slik gjør du: 

     

    1. Forvarm ovnen til 175 grader.
    2. Kle en 22 x 33 cm bakeform med bakepapir og sett til side.
    3. Pisk sammen sukker, olje og egg til det tykner, ca 5 minutter på høy hastighet med en kjøkkenmaskin.
    4. Rør sammen hvetemel, bakepulver, natron, vaniljesukker, kanel, kardemomme, muskat og salt i en annen bolle.
    5. Skrell gulrøttene og riv dem fint med et rivjern. Riv eplet også (du trenger ikke å skrelle det).
    6. Pisk de tørre ingrediensene sammen med de våte. Rør til slutt inn revet gulrot, revet eple og hakkede nøtter.
    7. Hell røren i formen.
    8. Stek kaken i ca. 30-35 minutter eller til den er gjennomstekt.
    9. Avkjøl kaken før du løfter den ut av formen.

     

    1. Ha alle ingrediensene til glasuren, unntatt kremfløten, i en høy kolbe eller dl-mål.
    2. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en jevn krem. Hell kremen i en bolle og tilsett kald kremfløte. Pisk med en elektrisk håndvisp til du får en myk, men stiv krem.
    3. Fordel kremen på den avkjølte kaken og server.