Formkake med rips og bringebær
Formkake med rips og bringebær er fantastisk godt, og jeg skal si deg hvorfor. Du får en saftig kake med masse god smak, i tillegg så får du litt syrlighet fra ripsen!
Formkake med rips og bringebær er fantastisk godt. Du får en saftig kake med masse god smak, i tillegg får du litt syrlighet fra ripsen!
1 formkake / Gluten / Vegetar
INGREDIENSER:
- 150 g romtemperert smør
- 150 g sukker
- 2 egg
- 200 g hvetemel
- 2 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 1.5 dl melk
- 1 beger bringebær
- 1 beger rips
- 125 g melis
- ⅓-½ ss sitronsaft
FREMGANGSMÅTE:
- Visp sammen smør og sukker i 2 minutter på høy hastighet. Visp inn eggene, visp i 2 minutter til.
- Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem i røren sammen med melk. Rør alt godt sammen.
- Rør til slutt inn bringebær og rips (la det være igjen noen til pynt).
- Hell i en brødform eller formkakeform og stek på 175 grader over/undervarme i 50 minutter.
- Avkjøl.
- Lag glasuren ved å røre sammen melis og sitronsaft til en litt tykk glasur.
- Smør den over kaken og pynt med bær.