Formkake med rips og bringebær

    Formkake med rips og bringebær er fantastisk godt, og jeg skal si deg hvorfor. Du får en saftig kake med masse god smak, i tillegg så får du litt syrlighet fra ripsen!

    Formkake med rips og bringebær

    Formkake med rips og bringebær er fantastisk godt. Du får en saftig kake med masse god smak, i tillegg får du litt syrlighet fra ripsen!

    1 formkake / Gluten / Vegetar

    INGREDIENSER:

    • 150 g romtemperert smør
    • 150 g sukker
    • 2 egg
    • 200 g hvetemel
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 ts bakepulver
    • 1.5 dl melk
    • 1 beger bringebær
    • 1 beger rips
    • 125 g melis
    • ⅓-½ ss sitronsaft

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Visp sammen smør og sukker i 2 minutter på høy hastighet. Visp inn eggene, visp i 2 minutter til.
    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem i røren sammen med melk. Rør alt godt sammen.
    3. Rør til slutt inn bringebær og rips (la det være igjen noen til pynt).
    4. Hell i en brødform eller formkakeform og stek på 175 grader over/undervarme i 50 minutter.
    5. Avkjøl.
    6. Lag glasuren ved å røre sammen melis og sitronsaft til en litt tykk glasur.
    7. Smør den over kaken og pynt med bær.