For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Formkake med rips og bringebær

    Formkake med rips og bringebær er fantastisk godt, og jeg skal si deg hvorfor. Du får en saftig kake med masse god smak, i tillegg så får du litt syrlighet fra ripsen!

    Formkake med rips og bringebær

    Formkake med rips og bringebær er fantastisk godt. Du får en saftig kake med masse god smak, i tillegg får du litt syrlighet fra ripsen!

    1 formkake / Gluten / Vegetar

    INGREDIENSER:

    • 150 g romtemperert smør
    • 150 g sukker
    • 2 egg
    • 200 g hvetemel
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1 ts bakepulver
    • 1.5 dl melk
    • 1 beger bringebær
    • 1 beger rips
    • 125 g melis
    • ⅓-½ ss sitronsaft

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Visp sammen smør og sukker i 2 minutter på høy hastighet. Visp inn eggene, visp i 2 minutter til.
    2. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem i røren sammen med melk. Rør alt godt sammen.
    3. Rør til slutt inn bringebær og rips (la det være igjen noen til pynt).
    4. Hell i en brødform eller formkakeform og stek på 175 grader over/undervarme i 50 minutter.
    5. Avkjøl.
    6. Lag glasuren ved å røre sammen melis og sitronsaft til en litt tykk glasur.
    7. Smør den over kaken og pynt med bær.