Bursdagskake, bringebærmousse med browniebunn

    Bursdagskake, bringebærmousse med browniebunn

    Bursdagskake, bringebærmousse med browniebunn

    Denne friske kaken er nydelig å servere som dessert eller i et bursdagsselskap. Den litt syrlige bringebærmoussen passer perfekt sammen med browniebunnen og med en lys sjokoladesaus til.

    4 personer
    Gluten
    60 min

     

    Browniebunn:

    • 75 g smør
    • 150 g mørk 70% sjokolade
    • 125 g sukker
    • 3 egg
    • 1 klype salt

    Bringebærmousse:

    • 5 gelatinplater
    • 400 g frosne bringebær (tint)
    • 75 g sukker
    • 3 dl kald kremfløte

    Sjokoladesaus:

    • 2 dl kremfløte
    • 125 g lys kokesjokolade
    • 1 klype salt

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir.
    2. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
    3. Smelt smøret i en kjele på lav varme og ha i finhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet helt og trekk kjelen av platen.
    4. I samme kjele kan du røre inn sukker.
    5. Pisk inn ett egg av gangen med en håndvisp. Pisk eggene inn uten å piske for mye. Du skal ikke slå for mye luft inn i røren. Pisk så inn salt.
    6. Hell røren i formen og stek kaken i 40-45 minutter eller til den er fast, men ikke overstekt.
    7. Avkjøl.

     

    1. Lag bringebærmoussen ved å legg gelatinplatene i en skål med ca. 1 liter kaldt vann. Lam de ligge der mens du lager i stand resten.
    2. Varm de tinte bringebærene og sukker i en kjele. Bruk en stavmikser til å kjøre bringebærene glatte. Når bringebærene er såpass varme at det nesten koker, kan du trekke kjelen av platen.
    3. Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i de varme bringebærene.
    4. Sil alt over i en en skål, for å fjerne steinene.
    5. Avkjøl til romtemperatur. Det er viktig at bringebærene er helt avkjølt før du rører inn kremen.
    6. Visp den kalde kremfløten til en stiv, men myk krem. Vend kremen inn i bringebærene og hell alt over browniebunnen.
    7. Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer eller natten over så den stivner.
    8. Pynt med friske bringebær.

     

    1. Lag sjokoladesausen ved å varme opp kremfløte til rett under kokepunktet.
    2. Trekk kjelen av platen og tilsett finhakket sjokolade. La det stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glatt saus. Rør inn litt salt.
    3. Server kaken med sjokoladesaus.