Bursdagskake, bringebærmousse med browniebunn
Bursdagskake, bringebærmousse med browniebunn
Denne friske kaken er nydelig å servere som dessert eller i et bursdagsselskap. Den litt syrlige bringebærmoussen passer perfekt sammen med browniebunnen og med en lys sjokoladesaus til.
4 personer
Gluten
60 min
Browniebunn:
- 75 g smør
- 150 g mørk 70% sjokolade
- 125 g sukker
- 3 egg
- 1 klype salt
Bringebærmousse:
- 5 gelatinplater
- 400 g frosne bringebær (tint)
- 75 g sukker
- 3 dl kald kremfløte
Sjokoladesaus:
- 2 dl kremfløte
- 125 g lys kokesjokolade
- 1 klype salt
Slik gjør du:
- Kle bunnen og sidene av en 20 cm rund springform med bakepapir.
- Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
- Smelt smøret i en kjele på lav varme og ha i finhakket sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet helt og trekk kjelen av platen.
- I samme kjele kan du røre inn sukker.
- Pisk inn ett egg av gangen med en håndvisp. Pisk eggene inn uten å piske for mye. Du skal ikke slå for mye luft inn i røren. Pisk så inn salt.
- Hell røren i formen og stek kaken i 40-45 minutter eller til den er fast, men ikke overstekt.
- Avkjøl.
- Lag bringebærmoussen ved å legg gelatinplatene i en skål med ca. 1 liter kaldt vann. Lam de ligge der mens du lager i stand resten.
- Varm de tinte bringebærene og sukker i en kjele. Bruk en stavmikser til å kjøre bringebærene glatte. Når bringebærene er såpass varme at det nesten koker, kan du trekke kjelen av platen.
- Skvis vannet ut av gelatinplatene og rør dem inn i de varme bringebærene.
- Sil alt over i en en skål, for å fjerne steinene.
- Avkjøl til romtemperatur. Det er viktig at bringebærene er helt avkjølt før du rører inn kremen.
- Visp den kalde kremfløten til en stiv, men myk krem. Vend kremen inn i bringebærene og hell alt over browniebunnen.
- Sett kaken i kjøleskapet i 4-6 timer eller natten over så den stivner.
- Pynt med friske bringebær.
- Lag sjokoladesausen ved å varme opp kremfløte til rett under kokepunktet.
- Trekk kjelen av platen og tilsett finhakket sjokolade. La det stå i 1 minutt før du rører alt sammen til en glatt saus. Rør inn litt salt.
- Server kaken med sjokoladesaus.