Brownie med pistasjnøtter
Det er vel ikke så mange som ikke liker brownie, i hvert fall ikke en saftig og god brownie som denne. Den er i tillegg enkel å lage.
Det er vel ikke så mange som ikke liker brownie, i hvert fall ikke en saftig og god brownie som denne. Den er i tillegg enkel å lage.
10-12 personer
60 minutter
Gluten
Ingredienser:
- 175 g smør
- 150 g mørk kokesjokolade
- 150 g lys kokesjokolade
- 3 egg
- 1 eggeplomme
- 225 g sukker
- 100 g hvetemel
- ⅛ ts natron
- 1 klype salt
- 50 g mørk sjokolade til pynt
- 50 g pistasjnøtter til pynt
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader og kle en 25 cm rund kakeform med bakepapir. Sett til side.
- Smelt smør og sjokolade på svak varme i en liten kjele, avkjøl i 10 minutter.
- Pisk egg og sukker i ca. 4 minutter på middels hastighet. Hell sjokoladeblandingen i eggene og rør godt.
- Bland sammen de tørre ingrediensene og vend dem inn i røren med en slikkepott.
- Hell røren i formen og stek i ca. 40 minutter eller til brownien er fast, men myk inni.
- Avkjøl.
- Smelt sjokolade over vannbad og hell den over kaken. Dryss til slutt over hakkede pistasjnøtter.
Tips: Stek heller brownien litt for kort enn litt for lenge for å få den skikkelig saftig innvendig.