Soloboller med Kvikklunsj
Klassiske boller med Solo og Kvikklunsj, perfekt til påsken!
Gluten / ca 110 min / 20-24 boller
INGREDIENSER:
- 900 g hvetemel
- 125 g sukker
- 50 g gjær eller en pose tørrgjær
- 1 klype salt
- ½ ts kardemomme
- 1 egg
- 2 dl melk
- 3 dl Solo
- 3 ss appelsinjuice
- 150 g smør, romtemperert i terninger
- 100 g Kvikklunsj i grove biter
- 1 egg til pensling
FREMGANGSMÅTE:
- Ha alle de tørre ingrediensene (utenom sjokoladen) i en bakebolle.
- Varm melk og Solo i en kjele til ca 30-35 grader.
- Del romtemperert smør i terninger og sett til side.
- Ha Solo- og melkeblandingen og ett egg i bakebollen og elt deigen i 5 minutter til du har en smidig deig.
- Ha i smøret, litt etter litt, og elt helt til smøret et godt blandet i deigen. Ca 10 minutter.
- Til slutt har du hakkede biter av sjokoladen i deigen og elter forsiktig til sjokoladen er fordelt.
- Kle bakebollen med plast eller lokk, sett den på et lunt sted og la deigen heve i ca 60 minutter.
Ha deigen på et melet underlag, og del den i 20-24 emner. Trill boller og legg på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk bollene med et kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 30-40 minutter.
Pensle bollene med pisket egg og stek dem på 225 grader (over-og undervarme) i ca 11-13 minutter, til bollene er gyllenbrune.
Avkjøl Solobollene på rist. Nyt med et glass iskald Solo!
Oppskriften er laget i samarbeid med Ringnes.