For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Snurrer med sitron i svingene

    Saftige boller med masse sitronsmak. De er luftige og store, myke og bare skikkelig digge!

    Snurrer med sitron i svingene

    Sommerlige boller med masse sitronsmak. De er luftige og store, myke og bare skikkelig digge!

    Ca 9-12 boller
    Gluten
    Vegetar
    2.5 timer

    Ingredienser bolledeig

    450 g hvetemel
    50 g sukker
    25 g fersk gjær
    0.5 ts salt
    1.5 ts kardemomme
    2.5 dl helmelk
    1 egg
    75 g romtemperert smør i terninger
    1 egg til pensling

    Fyll:
    150 g romtemperert smør
    50 g sukker
    2 ts vaniljesukker
    Frø fra ½ vaniljestang
    Skall fra 1 sitron

    Glasur:
    200 g melis
    Saft fra ca 1-2 sitroner
    Sitronskall
    Frø fra ½ vaniljestang


    Fremgangsmåte:

    1. Ha hvetemel, sukker, ferskgjær, salt, og kardemomme i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
    2. Pisk egg og melk sammen i en liten kjele og varm opp til ca. 30—35 grader.
    3. Hell den lunkne melken sammen med de tørre ingrediensene og elt deigen i 10 minutter på lav hastighet. Det er VIKTIG at du elter deigen lenge nok for å få et bra sluttresultat. Deigen vil virke ganske tørr, men fortvil ikke, den vil bli smidig etter at smøret er eltet inn.
    4. Etter 10 minutter med elting kan du tilsette smørterninger, litt av gangen. La maskinen elte deigen under hele prosessen.
    5. Når du har tilsatt alt smøret skal deigen eltes i 10 nye minutter. Deigen vil være klissete i starten, men når det har gått 10 minutter vil den ha forandret seg til en myk og smidig deig.
    6. Hvelv deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en stram ball. Ha deigen over i en bakebolle som er smurt med litt nøytral olje eller litt smør. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
    7. Rør alt til fyllet godt sammen.
    8. Når deigen har doblet seg i størrelse kan du hvelve den ut på kjøkkenbenken.
    9. Kjevle deigen ut til et rektangel og smør fyllet utover.
    10. Rull deigen til en stram pølse.
    11. Skjær pølsen i ca. 9-12 snurrer og plasser snurrene ganske tett, men med litt mellomrom på et stekebrett dekket med bakepapir.
    12. Dekk til og la heve i ca. 30—40 minutter.
    13. Forvarm ovnen til 200 grader over-/undervarme.
    14. Stek bollene i 13-15 minutter.
    15. Avkjøl.
    1. Rør sammen melis, vaniljefrø og og sitronsaft til en litt tykk melisglasur.
    2. Smør melisglasuren over bollene og avslutt med litt revet sitronskall.
    3. Nyt!!

    Hvis du ikke spiser alle bollene med en gang, kan du fryse dem ned. Tin dem forsiktig opp igjen på lav varme i ovnen.