Snurrer med sitron i svingene
Saftige boller med masse sitronsmak. De er luftige og store, myke og bare skikkelig digge!
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/artikler/ida-gran-jansen/idagran_mai_sitronsnurrer.jpg?ref=C07DEC24A3)
Sommerlige boller med masse sitronsmak. De er luftige og store, myke og bare skikkelig digge!
Ca 9-12 boller
Gluten
Vegetar
2.5 timer
Ingredienser bolledeig
450 g hvetemel
50 g sukker
25 g fersk gjær
0.5 ts salt
1.5 ts kardemomme
2.5 dl helmelk
1 egg
75 g romtemperert smør i terninger
1 egg til pensling
Fyll:
150 g romtemperert smør
50 g sukker
2 ts vaniljesukker
Frø fra ½ vaniljestang
Skall fra 1 sitron
Glasur:
200 g melis
Saft fra ca 1-2 sitroner
Sitronskall
Frø fra ½ vaniljestang
Fremgangsmåte:
- Ha hvetemel, sukker, ferskgjær, salt, og kardemomme i en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok.
- Pisk egg og melk sammen i en liten kjele og varm opp til ca. 30—35 grader.
- Hell den lunkne melken sammen med de tørre ingrediensene og elt deigen i 10 minutter på lav hastighet. Det er VIKTIG at du elter deigen lenge nok for å få et bra sluttresultat. Deigen vil virke ganske tørr, men fortvil ikke, den vil bli smidig etter at smøret er eltet inn.
- Etter 10 minutter med elting kan du tilsette smørterninger, litt av gangen. La maskinen elte deigen under hele prosessen.
- Når du har tilsatt alt smøret skal deigen eltes i 10 nye minutter. Deigen vil være klissete i starten, men når det har gått 10 minutter vil den ha forandret seg til en myk og smidig deig.
- Hvelv deigen ut på kjøkkenbenken og form den til en stram ball. Ha deigen over i en bakebolle som er smurt med litt nøytral olje eller litt smør. Dekk til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- Rør alt til fyllet godt sammen.
- Når deigen har doblet seg i størrelse kan du hvelve den ut på kjøkkenbenken.
- Kjevle deigen ut til et rektangel og smør fyllet utover.
- Rull deigen til en stram pølse.
- Skjær pølsen i ca. 9-12 snurrer og plasser snurrene ganske tett, men med litt mellomrom på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Dekk til og la heve i ca. 30—40 minutter.
- Forvarm ovnen til 200 grader over-/undervarme.
- Stek bollene i 13-15 minutter.
- Avkjøl.
- Rør sammen melis, vaniljefrø og og sitronsaft til en litt tykk melisglasur.
- Smør melisglasuren over bollene og avslutt med litt revet sitronskall.
- Nyt!!
Hvis du ikke spiser alle bollene med en gang, kan du fryse dem ned. Tin dem forsiktig opp igjen på lav varme i ovnen.