Grove horn
Grove horn med ost og skinke er en favoritt blant store og små. Det er ypperlig å ha med seg på tur i skogen, eller en tur på stranden, kanskje i bilen hvis dere skal kjøre til hytta osv. Disse hornene kan du fint fryse ned og la tine på kjøkkebenken. Varm dem gjerne kjapt opp før de skal spises.
![Grove horn](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=768,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2022/sept-okt/grove-horn-3.jpg?ref=2590E3A5A0)
Grove horn med ost og skinke er en favoritt blant store og små. De er ypperlige å ha med seg på tur i skogen, på stranden eller kanskje i bilen hvis dere skal kjøre til langt. Disse hornene kan du fint fryse ned og tine dem på kjøkkebenken. Varm dem gjerne kjapt opp før de spises.
16 stk / 2.5 time / Gluten
INGREDIENSER:
- 175 fibra fullkornshvetemel
- 400 g hvetemel
- ½ pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 75 g smeltet smør
- 4 dl melk
- 150 g revet ost
- 1 pakke kokt skinke, skåret i biter
- Sesamfrø til toppen
FREMGANGSMÅTE:
- I en kjøkkenmaskinbolle med eltekrok kan du ha i fullkornshvetemel, hvetemel, tørrgjær og salt.
- Smelt smøret og hell i melk. La det bli ca 35-37 grader før du heller det over i bakebollen sammen med de tørre ingrediensene.
- Elt i 10 minutter til du får en smidig deig.
- Hev til dobbel størrelse (ca 45 min - 1 time).
- Del deigen i to og kjevle ut to store rundinger som du deler i 8 pizzastykker hver.
- Legg litt ost og skinke på den tykkeste delen av hvert pizzastykke og dryss litt tørket timian over. Rull pizzastykkene sammen så du får fine horn.
- Legg hornene på et stekebrett som er dekket med bakepapir. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la etterheve i ca. 30 minutter.
- Pensle med egg og dryss over sesamfrø.
- Stek på 225 grader over/undervarme i ca. 12 minutter.