Polarbrød
Hjemmelagde polarbrød - mye bedre enn dem du kjøper i butikken. Disse kan fryses ned og tas opp ved matpakkelaging.
Hjemmelagde polarbrød er mye bedre enn dem du kjøper i butikken. Disse kan fryses ned og tas opp ved matpakkelaging.
INGREDIENSER:
- 30 g smør
- 3 dl melk
- 300 g hvetemel
- 75 g sammalt rugmel fin
- 25 g gjær eller ½ pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ss honning
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt smøret og hell i melken slik at blandingen holder ca. 37 grader.
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin.
- Elt i 15 minutter med eltekrok.
- Hev til dobbel størrelse (ca 1 time).
- Del deigen i 90 grams emner og kjevle hvert emne til runde 1 cm tykke leiver.
- Etterhev dem under håndkle i 30 minutter.
- Stek på 230 grader over/undervarme i 5-6 minutter.