Knekkebrød
Lag sunne og gode knekkebrød til matpakken. Disse smaker utrolig godt og er enkle å slenge sammen en ettermiddag.
Lag sunne og gode knekkebrød til matpakken. Disse smaker utrolig godt og er enkle å slenge sammen en ettermiddag.
Info:
- 2 brett
- Gluten
- Vegetar
- 1,5 time
Ingredienser:
- 1 dl valnøtter
- 1 dl cashewnøtter
- 2 dl sammalt rugmel
- 1/2 dl havregryn
- 1 dl sesamfrø
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 ts salt
- 3 dl vann
- Forvarm ovnen til 160 grader varmluft. Kle to stekebrett med bakepapir og sett til side. Finhakk valnøtter og cashewnøtter eller bruk en liten blender til å kjøre dem til små biter. Bland sammen nøttene, rugmel, havregryn, sesamfrø, gresskarkjerner, salt og vann i en bolle. La stå å svelle på kjøkkenbenken i 40 minutter.
-
Fordel røren ut på de to stekebrettene. Legg et bakepapir over og rull røren utover til et tynt lag med en kjevle. Dra av bakepapiret og lag spor i røren med en pizzakutter. Da er det enklere å knekke knekkebrødene fra hverandre etter steking.
-
Stek i ca. 40 minutter eller til knekkebrødene er gylne. Mange liker dem heller litt for mye stekt enn for lite.