Banan og blåbærbrød med kremostglasur

    Har du en overmoden banan liggende? Kanskje noen frosne blåbær i fryseren? Dette banan- og blåbærbrødet med en myk kremostglasur er vanvittig godt.

    Banan og blåbærbrød med kremostglasur

    Har du en overmoden banan liggende? Kanskje noen frosne blåbær i fryseren? Dette banan- og blåbærbrødet med en myk kremostglasur er vanvittig godt. Det fyller hjemmet med deilig lukt og smaken er uimotståelig!

    1 brød
    Vegetar
    Gluten
    60 min

    Banan- og blåbærbrød:

    • 75 g smør
    • 150 g sukker
    • 1 stort eller 2 små egg
    • 150 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 1 ts vaniljesukker
    • 1 klype salt
    • 0.5 dl melk
    • 2 ss rømme
    • 1 moden banan
    • 75 g frosne blåbær

    Kremostglasur:

    • 50 g romtemperert smør
    • 200 g kald kremost
    • 75 g melis
    • 50 g frosne blåbær, tint

    Pynt:

    • Friske blåbær
    • Finrevet sitronskall

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir eller smør den godt.
    2. Smelt smøret, sett til side.
    3. Pisk sammen sukker og egg til en hvit og luftig eggedosis.
    4. Rør sammen de tørre ingrediensene.
    5. Hell smør, melk, rømme og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk alt godt sammen.
    6. Ha i most banan.
    7. Hell røren i formen og hell over frosne blåbær.
    8. Stek i 40-50 minutter eller til bananbrødet er gjennomstekt.
    9. Avkjøl på rist.
    1. Lag glasuren ved å ha romtemperert smør, melis og kald kremost i en et litermål, eller en annen høy kolbe. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en myk krem.
    2. Del kremen i to og ha i 2 ss blåbærsaft (saft fra de tinte blåbærene) i den ene delen.
    3. Ha over begge glasurene på det avkjølte brødet og bruk en kniv til å smøre det utover.
    4. Pynt gjerne med friske blåbær og litt revet sitronskall.