Banan og blåbærbrød med kremostglasur
Har du en overmoden banan liggende? Kanskje noen frosne blåbær i fryseren? Dette banan- og blåbærbrødet med en myk kremostglasur er vanvittig godt.
Har du en overmoden banan liggende? Kanskje noen frosne blåbær i fryseren? Dette banan- og blåbærbrødet med en myk kremostglasur er vanvittig godt. Det fyller hjemmet med deilig lukt og smaken er uimotståelig!
1 brød
Vegetar
Gluten
60 min
Banan- og blåbærbrød:
- 75 g smør
- 150 g sukker
- 1 stort eller 2 små egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts vaniljesukker
- 1 klype salt
- 0.5 dl melk
- 2 ss rømme
- 1 moden banan
- 75 g frosne blåbær
Kremostglasur:
- 50 g romtemperert smør
- 200 g kald kremost
- 75 g melis
- 50 g frosne blåbær, tint
Pynt:
- Friske blåbær
- Finrevet sitronskall
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader. Kle en brødform med bakepapir eller smør den godt.
- Smelt smøret, sett til side.
- Pisk sammen sukker og egg til en hvit og luftig eggedosis.
- Rør sammen de tørre ingrediensene.
- Hell smør, melk, rømme og de tørre ingrediensene i eggedosisen og pisk alt godt sammen.
- Ha i most banan.
- Hell røren i formen og hell over frosne blåbær.
- Stek i 40-50 minutter eller til bananbrødet er gjennomstekt.
- Avkjøl på rist.
- Lag glasuren ved å ha romtemperert smør, melis og kald kremost i en et litermål, eller en annen høy kolbe. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen til en myk krem.
- Del kremen i to og ha i 2 ss blåbærsaft (saft fra de tinte blåbærene) i den ene delen.
- Ha over begge glasurene på det avkjølte brødet og bruk en kniv til å smøre det utover.
- Pynt gjerne med friske blåbær og litt revet sitronskall.