Thailaks med agurksalat
Laksefilet, kokosmelk, litt karripasta og jasminris - det blir spenstige og gode middager av sånt!
Laksefilet, kokosmelk, litt karripasta og jasminris - det blir spenstige og gode middager av sånt! Hvis du ønsker litt mildere saus, kan du enten ha i mindre eller droppe den sterke karripasten. For ekstra spennende smak kan du ha strimlet mango eller papaya i agurksalaten sammen med litt vårløk.
Oppskrift på thailaks med agurksalat
Totaltid 25 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
Thailaks
-
225 g jasminris
-
4 laksefileter à 160 g
-
1 boks kokosmelk
-
1 lime, kun saften
-
1 ss soyasaus
-
1 ss Thai red curry paste
Agurksalat
-
1 agurk
-
0,5 ts salt
-
6 reddiker
-
3 ss riseddik
-
1 ss sesamfrø, ristede
Slik lager du thailaks med agurksalat
Thailaks
-
Sett stekeovnen på 200 °C og kok risen etter anvisningen på pakken.
-
Legg laksefileter i en ildfast form. Rør sammen kokosmelk, lime, soyasaus og red curry, og hell sausen over fisken i formen.
-
Stek laksen øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter eller til fisken er ferdig.
Agurksalat
-
Høvle agurken i lange strimler med en ostehøvel og ha over salt. Kutt reddiker i tynne skiver og vend sammen med agurken.
-
Ha over riseddik og sesamfrø og servér sammen med laksen og risen.
Visste du dette?
Laks har alltid vært verdifull for oss her i Norge. På 1800- og 1900-tallet kom det mengder av engelske adelsmenn for å fiske laks i de norske fjordene. De ble kalt «lakselorder».