Thailaks med agurksalat

    Laksefilet, kokosmelk, litt karripasta og jasminris - det blir spenstige og gode middager av sånt!

    Thailaks med agurksalat

    Laksefilet, kokosmelk, litt karripasta og jasminris - det blir spenstige og gode middager av sånt! Hvis du ønsker litt mildere saus, kan du enten ha i mindre eller droppe den sterke karripasten. For ekstra spennende smak kan du ha strimlet mango eller papaya i agurksalaten sammen med litt vårløk.

     

    Oppskrift på thailaks med agurksalat 

    Totaltid 25 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    Thailaks

    • 225 g jasminris

    • 4 laksefileter à 160 g

    • 1 boks kokosmelk

    • 1 lime, kun saften

    • 1 ss soyasaus

    • 1 ss Thai red curry paste

    Agurksalat

    • 1 agurk

    • 0,5 ts salt

    • 6 reddiker

    • 3 ss riseddik

    • 1 ss sesamfrø, ristede

     

    Slik lager du thailaks med agurksalat

     

    Thailaks

    1. Sett stekeovnen på 200 °C og kok risen etter anvisningen på pakken.

    2. Legg laksefileter i en ildfast form. Rør sammen kokosmelk, lime, soyasaus og red curry, og hell sausen over fisken i formen. 

    3. Stek laksen øverst i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter eller til fisken er ferdig.

     

    Agurksalat

    1. Høvle agurken i lange strimler med en ostehøvel og ha over salt. Kutt reddiker i tynne skiver og vend sammen med agurken. 

    2. Ha over riseddik og sesamfrø og servér sammen med laksen og risen.

     

    Visste du dette?

    Laks har alltid vært verdifull for oss her i Norge. På 1800- og 1900-tallet kom det mengder av engelske adelsmenn for å fiske laks i de norske fjordene. De ble kalt «lakselorder».