For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Thai yellow curry med kyllingkjøttboller

    Hvis du vil lage en thai inspirert rett som fortsatt er enkel og du ikke trenger hundre ingredienser så er dette retten for deg. Veldig smakfull, men mild.

    Thai yellow curry med kyllingkjøttboller

    Hvis du vil lage en thai-inspirert rett som er enkel og ikke trenger hundre ingredienser, så er dette retten for deg. Den er veldig smakfull, men mild og god. Du kan bytte ut søtpotet med vanlig potet om du ønsker det. Det er også veldig godt å servere enten nudler eller ris til.

    3 personer
    Glutenfri
    40 min

     

    Ingredienser kyllingkjøttboller:

    • 400 g kyllingkjøttdeig
    • 2 fedd hvitløk, presset
    • ½ ts gurkemeie (kan sløyfes)
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • 2 ss olje til steking

     

    Yellow curry:

    • 2 ss olje
    • 1 liten søtpotet
    • 2 fedd hvitløk, presset
    • 4 ts thai yellow curry paste
    • 5 dl kokosmelk
    • 2.5 dl kokoskrem
    • 1 ss revet ingefær
    • Saft fra ½ lime
    • Salt
    • 1 potte koriander
    • Ramennudler eller ris

     

    Slik gjør du: 

     

    1. Lag først kyllingkjøttbollene ved å blande alle ingrediensene sammen.
    2. Varm olje i en panne og bruk en skje til å lage kjøttboller som legges i den varme pannen. Stek dem til de er gylne, men de trenger ikke være stekt helt igjennom.
    3. Ta kjøttbollene ut av pannen og ha i litt mer olje før du har i søtpotet (skrelt og skåret i litt små terninger) og presset hvitløk. Stek det i 4-5 minutter på middels varme.
    4. Ha i yellow curry paste og stek det i 2 minutter før du heller på kokosmelk, kokoskrem og revet ingefær. Legg kjøttbollene tilbake i sausen og ha på lokk.
    5. La det småkoke i 7-8 minutter før du presser i limesaft og smaker til med salt.
    6. Før servering kan du røre inn hakket fersk koriander. Server gjerne med ramennudler eller ris til.