Nudler i curry og kokossaus med blomkål og cashewnøtter
Hvis du vil spise en vegetarrett i uken, er dette den perfekte middagen. Blomkål er en av hovedingrediensene. Det er en god og sunn grønnsak som passer supert i en curry.
Hvis du vil spise en vegetarrett i uken, er dette den perfekte middagen. Blomkål er en av hovedingrediensene. Det er en god og sunn grønnsak som passer supert i en curry.
3-4 personer
Vegetar
Gluten
30 minutter
Ingredienser:
- 1 neve rå cashewnøtter
- 1 rød paprika
- 1/2 ts revet fersk ingefær
- 1 hvitløksfedd
- 1 rød chili
- 2 ss olje til steking
- 250 g blomkål
- 1 ss red curry
- 1.5 ts fishsauce
- 1 boks hermetisk kokosmelk
- 1 klype salt
- Saft fra ½ lime
- 1 neve koriander
- 1-2 pakker nudler
Slik gjør du:
- Stek cashewnøttene i en tørr panne på middels varme til de er gylne.
- Skjær paprikaen i tynne strimler og ha den i en stekepanne sammen med revet ingefær, presset hvitløk, finhakket chili, blomkål og olje.
- Stek det til paprikaen er myk, ca 6 minutter på middels varme. Rør inn red curry og stek det i 2 minutter til. Hell på kokosmelk, fishsauce, salt og limesaft.
- Kok opp og kok til blomkålen er myk, men har litt tyggemotstand. Skvis over litt limesaft og ha i hakket koriander. Kok opp nudler og bland nudlene inn i curryen.
- Hvis du vil ha litt mer saus, kan du ha i litt vann.
- Server med litt ekstra koriander og strø over cashewnøtter.