Naanbrød
Hjemmelagde naanbrød er skikkelig godt, og mye enklere å lage enn man skulle tro. Dette er myke, saftige naanbrød. De burde spises rett etter steking, da er de best.
Hjemmelagde naanbrød er skikkelig godt, og mye enklere å lage enn man skulle tro. Dette er myke, saftige naanbrød. Spis dem helt nystekte, da er de aller best.
4 stk / Gluten / Vegetar / 1.5 time
INGREDIENSER:
- 275 g hvetemel
- 6 g fersk gjær eller ½ ts tørrgjær
- 1 ts bakepulver
- 100 g gresk yoghurt
- ½ ts salt
- 1 dl melk
- 0.5 dl vann
Ekstra:
- 3 ss smeltet smør
FREMGANGSMÅTE:
- Varm opp melk og vann til ca 35-37 grader (fingervarm).
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskinbolle med eltrekrok.
- Elt i 10 minutter.
- Dekk bollen med folie eller kjøkkenhånkle og hev i 1 time.
- Smelt smør i en kjele og sett til side.
- Ha deigen ut på en melet benk og del den i 4.
- Kjevle ut så du har en ca 3-4 mm tykk naanbrød.
- Varm en panne (gjerne en jernpanne) på høyeste varme så den blir veldig varm.
- Pensle ett og ett naanbrød med smør og ha over i pannen. Sett på lokk og stek i et par minutter før du snur det og steker på andre siden.
- Gjenta med alle brødene.
- Spises helst kort tid etter steking.