Ferske vårruller med reker og mangodipp
Dette er superdigge vårruller som spises ferske og ikke skal stekes. Er du ekstra sulten kan du servere kokt ris eller en frisk salat ved siden av.
Dette er superdigge vårruller som spises ferske og ikke skal stekes. Er du ekstra sulten kan du servere kokt ris eller en frisk salat ved siden av.
Oppskrift på ferske vårruller med reker og mangodipp
Totaltid 20 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
Mangodipp
-
4 ss mangochutney
-
8 ss peanøtter, hakkede
-
1 rød chili, finhakket
-
1 lime, revet skall og saft
Vårruller
-
12 rispapir
-
300 g rensede reker
-
2 ts sambal oelek
-
2 vårløk, i ringer
-
0,5 rødløk, i strimler
-
1 agurk, i tynne staver
-
1 mango, i tynne staver
-
2 gulrøtter, i tynne staver
-
1 hjertesalat
-
0,5 potte frisk koriander
Slik lager du ferske vårruller med reker og mangodipp
Mangodipp
-
Bland mangochutney, halvparten av peanøttene og finhakket chili. Smak til med lime til du får en frisk, søt, sterk og syrlig dipp.
Vårruller
-
Fyll vann i en stor bolle og dypp et rispapir i vannet i ca 15 sekunder til det blir mykt. Legg det over på en fuktet fjøl.
-
Bland rekene med sambal oelek og limesaft.
-
Fyll rispapirene med alle ingrediensene og brett rispapiret over fyllet slik at de er åpne i toppen og du ser fyllet.
-
Strø resten av peanøttene over og server vårrullene sammen med mangodippen.