Asiatisk salat

    Hva med en deilig salat til grillmaten? Bland asiatiske smaker, friske grønnsaker og nøtter som gir ekstra krønsj.

    Hva med en deilig salat til grillmaten? Bland asiatiske smaker, friske grønnsaker og nøtter som gir ekstra krønsj. Resultatet blir fort en ny favoritt! Denne kan du også ha helstekt biff til, prøv f.eks. denne fremgangsmåten på helstekt entrecôte.

    Dressing:

    • 2 ss riseddik
    • 3 ss soyasaus
    • 2 ss flytende honning (fjell- eller akasie-)
    • Saft fra 1/2 lime
    • Skall fra ½ lime
    • 1 ts sesamolje
    • 2 ss nøytral olje

    Salat:

    • 100 g cashewnøtter
    • 2 ss sesamfrø
    • 110 g mix salat
    • 2 stk stangselleri
    • 1 stor neve koriander
    • 1 neve mynte
    • 1 ss hakket fersk ingefær
    • 1/2 chili

    Fremgangsmåte:

    1. For å lage dressingen kan du røre sammen riseddik, soyasaus, honning, limesaft, limeskall og sesamolje. Pisk så inn oljen. Sett dressingen til side.
    2. Stek cashewnøtter og sesamfrø i ovnen på 200 grader til de er godt gyldne (5-10 min).
    3. I en stor bolle kan du ha i salat, for eksempel salatmiks for å få litt variasjon. Kutt stangselleri og ha i. Bland inn hakket koriander og mynte.
    4. Dryss over finhakket fersk ingefær og chili.
    5. Hell dressingen over og topp det hele med cashewnøtter og sesamfrø.