Fristende turmat på 1,2,3!
Å lage god turmat trenger hverken å være komplisert eller vanskelig. Med enkle grep kan du servere et fristende måltid til hele familien når dere er klare for spisepause.
Det er ingen hemmelighet at maten alltid smaker ekstra godt på tur. Her er våre tips til et vellykket måltid ute!
Pakk smart
Den enkleste måten å sørge for at maten holder seg frisk og fristende, er å pakke inn ting hver for seg – gjerne i tette plastbokser i en kjøleboks eller lignende.
Sandwicher er super – og superenkel – sommermat. Kjøp gjerne inn litt ekstra godt pålegg og legg litt kjærlighet i skivene. Om dere vil variere litt, er wraps også et flott alternativ.
Salat og grønnsaker til sandwicher trives godt i en tett plastboks for seg selv. Legg dem på når dere skal spise, så slipper dere vassen agurk og fuktig brød som faller fra hverandre.
TIPS: Har dere ikke kjøleboks? Med frosne, påsmurte brødskiver i vanlig matboks slipper dere tørt brød og svett ost! Skivene er tint og spiseklare etter et par–tre timer.
Hjemmelaget energibar fra Ida Gran-Jansen
Uten snacks og drikke ...
Oppskåret frukt i bokser er en super snack for både store og små! Velg deres favoritter og pakk dem i tette bokser. Når småsulten melder seg, er det bare å finne fram den spiseklare frukten.
Det er alltid viktig å ha med nok drikke – særlig på varme sommerdager. Men visste du at drikkeflaska også kan fungere som kjøleelement? Legg noen vannflasker eller saftflasker i frysen kvelden før dere skal på tur – så har dere iskald drikke også!
En god start på dagen
Skal dere overnatte ute? Lag en ekstra god frokost med pannekaker! Det aller enkleste er å helle røra over på en flaske før dere drar ut, så blir det ikke søl – hverken i sekken eller når dere skal steke dem. Pannekakene er også supre som kveldsmat i friluft.
Denne varianten ligner på amerikanske pannekaker. Husk også at det tar lengre tid å steke på stormkjøkken eller kokeapparat, men resultatet er absolutt verdt å vente på!
Turpannekaker:
- 5 dl hvetemel
- 1 ts salt
- 3 dl lettmelk
- 1 ts bakepulver
- 1 ss sukker
- 3 ss smeltet smør
- 3 egg
Lag en glatt og klumpfri røre av hvetemel, salt, bakepulver og sukker. Tilsett det smeltede smøret, og pisk inn eggene. Stekes i smør på middels temperatur. Om du lager oppskriften hjemme, husk på at røra bør svelle i ca. 30 minutter før steking.
NB: Husk å vurdere mulighetene for brannfare før du bruker kokeapparater i naturen.