Slik tørker du gummistøvler kjapt

    Hva gjør du når barnet ditt kommer hjem fra barnehagen med gummistøvler som du omtrent kan tømme vannet ut av – og det er meldt regn i morgen også?

    Slik tørker du gummistøvler kjapt

    Skal du klare å tørke gjennomvåte gummistøvler på noen få timer, er det egentlig bare én ting som gjelder: Varmluft.

    Har du gått til innkjøp av en skotørker som blåser varm luft ned i det våte, så pris deg lykkelig og få den på så fort som mulig!

    En elektrisk skotørkehylle er også god å ha, men vil ikke kunne tørke klissvåte støvler like raskt. Derimot kan du gjerne tørke innleggssålene der, eller på badegulvet hvis det har varmekabler.

     

    🌧️ TIPS! Her er aktivitetene som tåler vann  ☔

     

    Har du avisabonnement?

    Har du verken skotørker, skotørkehylle eller varmekabler, har du kanskje avisabonnement? Da kan du bruke det gode, gamle trikser med å stappe avispapir i støvlene for at det skal suge til seg væten. Du vil ikke få tørket veldig våte støvler over natta med dette, men støvler som bare er fuktige vil nok bli tørre.

    Husk å bytt ut papiret etter en halvtime hvis det er blitt vått. Gjør dette med jevne mellomrom til papiret er bortimot tørt, da kan du la støvlene lufttørke, for eksempel på varmt badegulv.

    Støvlene kan godt lufttørke ved å stå opp ned på gulvet, hvis de ikke er av den veldig myke typen. Brett ned skaftet på høye gummistøvler, så går tørkingen raskere. 

    Også her gjelder regelen om å ta ut innleggssålene og tørke dem for seg.

     

    Bleier og hårføner

    Har du bleiebarn i huset, har du enda en mulighet!  Stapp engangsbleier i støvlene, bleiene er jo konstruert for å suge opp fuktighet og trekke denne innover, mens overflaten forblir tørr. Både bleier og avispapir må stappes hardt og tett ned i støvlene for at det skal kunne suge til seg væten.

    I krisetilfeller kan du bruke hårføner. Sett en og en støvel på gulvet foran deg og blås i vei, men det krever jo at du sitter der hele tiden.

    🤔 TIPS! Dette bør du vite før du velger støvler til barna 🤔


    SPLASJ: Sånn ja! Buksa godt ned over støvlene, helst med strikk under. Da slipper du kanskje hele tørkinga. FOTO: Istock

     

    Hold støvlene tørre

    Det aller beste er jo at støvlene ikke blir våte i utgangspunktet. Den eneste måten å forhindre det på, i hvert fall så lenge det er snakk om øs pøs og seriøs plasking i store vannpytter, er bukse utenpå støvlene og strikk under.

    Mangler buksa strikk, kan du lett sy på dette selv. Brede, kraftige strikker får du kjøpt i sybutikker, de kan sys på med sterk tråd.

    TIPS: 5 tabber du bør unngå ved valg av parkdress 👍

    Er regnbuksa litt for lang (til å vokse i) slik at strikken blir slakk, kan du sikre deg litt med kreativ bruk av syltestrikk:

    Trekk buksebeina utenpå støvlene og fest dem omtrent midt på der hvor støvelen er. Strikken må sitte stramt og godt.

    Som en ekstra forhåndssikring kan du også «fore» støvlene med poser. Lange fryseposer kan fint brukes. Brett kanten på posen over støvelkanten og fest den rundt støvelen med syltestrikk eller annet.