For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Maks kos med julekalender

    Desember er kalendertid. Her er noen smarte tips til hvordan du kan lage en koselig julekalender for barna med lave skuldre.

    Maks kos med julekalender

    Når desember nærmer seg, banker mange barnehjerter litt ekstra fort. Nedtelling til julaften – det er endelig tid for julekalender! 

    Mange synes det er hyggelig å gjøre litt ekstra ut av en julekalender, og synes det er verdt innsatsen når de ser forventningene i øynene hver dag barna åpner en luke eller en pakke. 

    Ulike type julekalendere

    En julekalender trenger ikke koste så mye, men den krever litt planlegging.

    – Jeg er stor tilhenger av å gi opplevelser og tid. Både som julegaver og i kalenderen. Hva med å lage en kalender med både gaver og opplevelser? tipser journalist, blogger og forfatter Marte Frimand-Anda. Hun har skrevet boka «Føkk Lykke» og er kvinnen bak den populære foreldrebloggen Casa Kaos.

    Bak én luke kan det for eksempel ligge innpakket en lapp om akedag på lørdag, mens en annen dag i desember byr på pepperkakebaking – til stor glede både for store og små.

    En miks av små gaver, aktiviteter og opplevelser gjør også kalenderen variert og morsomt uforutsigbar for de små.

    Når det gjelder gavene bør du gjøre det enkelt for deg selv – og hyggelig for barna. 

     

     

    Del opp i mindre deler

    Om det er Duplo, Lego, Ninjago, byggeklosser eller puslespill så er det lurt å dele opp kalenderen med flere mindre pakker, slik at litt kan bygges eller pusles hver dag. En bonus ved slike små gaver, er at foreldrene kan være med å pusle eller bygge sammen med poden, og på den måten få inn en koselig aktivitet samtidig.

    Perlesett er også fint å dele opp i litt mindre deler, og kanskje kan man legge inn litt hyggelig perletid sammen etter middag?

    Aktivitetsbokser og sett med leker er også et hett tips. Ta for eksempel Frost Aktivitetsboks i tinn, som kan by på 50 klistremerker (det kan jo bli flere små kalenderpakker), plakat, eventyrbok, malebok og aktivitetsbok – samt tusjer. Hvis du lar gaveboksen være en gave for seg, og pakker innholdet i flere pakker, så har du åtte – minst – kalendergaver fra ett enkelt innkjøp.

    Praktiske gaver i julekalenderen

    Klart det er koselig å gi leker og ting som ikke akkurat er livsnødvendig. Men det er også fint å kunne gi noe barna faktisk behøver. En fin lue, for eksempel. Et ny drikkeflaske. Eller hvis vottene synger på siste verset, hvorfor ikke pakke inn et par i julekalenderen?

    – Gavene kan godt være praktiske ting som barna trenger uansett. Som for eksempel blyanter, pussegummi og fargestifter, eller vanter, ullsokker og såpe, foreslår Frimand-Anda

     

    Bruk god tid på julekalenderen

    Alt blir hyggeligere med god tid. Det vet Frimand-Anda alt om.

    – Et år jeg laget julekalender til barna mine, var jeg sent ute, og endte opp med å løpe rundt og kjøpe mye dumt bare for å komme i mål. Det ble bare stress, og ikke noe kos. Så mitt råd er: Ikke lag pakkekalender i siste liten. Det er litt mer jobb enn du tror, sier Frimand-Anda.

    Begynn noen uker før 1. desember og kjenn på lave skuldre, julestemningen som siger innpå og gleden over å pusle med kalenderen. 

    – Legg lista lavt. Og tenk på at barna i utgangspunktet ikke forventer så mye.